BILANȚ după un an peste așteptări la SCM Politehnica. Ce buget se...

BILANȚ după un an peste așteptări la SCM Politehnica. Ce buget se preconizează la echipa de handbal și care e situația datoriilor către foștii jucători

0
DISTRIBUIȚI
Conducerea SCM Poli
Conducerea SCM Poli

SCM Politehnica Timișoara a încheiat un an 2016 agitat, dar cu performanțe peste așteptări în condițiile de incertitudine din primăvară. Directorul Radu Țoancă a anunțat că bugetul echipei pentru următorul an calendaristic se va situa cel puțin la nivelul celui precedent, adică nu mai puțin de un milion de euro! Conducerea a vorbit azi și despre situația la zi a datoriilor către foștii jucători, obligație asumată la trecerea ”pe SCM”.

”Un an foarte bun. Cu participare în Europa peste așteptări. Rămânem cu o frustrare mare, returul cu Ribnica. E de salutat locul 3. Acum am terminat pe loc de play-off anul, 8, nu ne mulțumește, dar campionatul e lung. Putem scurta drumul în Europa prin Cupa României… Pentru anul viitor am gândit tot un buget de cupele europene. Cel puțin la nivelul celui din acest an”, a declarat Radu Țoancă, directorul SCM.

Dacă în trecut întrebarea legată de buget era una sensibilă, Radu Țoancă a dezvăluit niște date în cele din urmă. ”Vă spun cât a fost, e public, nicio problemă… Cât privește bugetul clubului de handbal, paușal, din public și privat a depășit un milion de euro. Un buget decent, nu foarte mare, ne-a permis să păstrăm jucători și să ne gândim la viitor. Cel puțin la același nivel se situează bugetul pentru anul viitor”, a completat Țoancă. La un calcul simplu se poate concluziona că circa 800.000 euro din suma totală provine din bugetul public local, ținând cont de declarațiile din vară ale conducerii.

Datoriile către ex-jucători, achitate în proporție de 85%

O mare problemă la SCM Poli în condițiile punerii pe roate a noii structuri a fost plata datoriilor către jucătorii plecați între timp de la club.


Precum Halcă ori Chikovani. Pentru achitarea acestor sume și-au asumat responsabilitatea cei din vechiul club, sub forma ASCH-ului condus de Ioan-Silviu Doboși. ”85% situația financiară restantă cu jucătorii, pe care am avut în luna iulie e închisă. E o premisă favorabilă. Am avut negocieri cu jucătorii, au înțeles situația. Mai avem un 15% proporțional de închis. Până în luna iunie a anulu viitor o vom face. Astfel încât atât datoriile față de jucători, cât și cele către stat să le închidem”, a subliniat Ioan-Silviu Doboși. Clubul avea la un moment dat datorii totale de 3 milioane lei. Iar fără această responsabilitate financiară SCM-ul nu era acceptat de FRH, dărămite în competițiile europene. Președintele Doboși a adăugat că dorește ca prin ASCH Politehnica să coaguleze tot ce înseamnă sprijin din privat pentru handbalul local.

Trei contracte prelungite și dorința de a găzdui F4-ul Cupei

La final de an SCM Poli a reînnoit și trei contracte cu jucători ale căror înțelegeri expirau în șase luni de zile. E vorba de Vuk Milosevic, Cristian Fenici și Andrei Păiuș. ”A fost un an excepțional. Am făcut o analiză. Vreau să confirm prelungirea a trei contracte. Columna echipei, cum spune Pero: Fenici, Păiuș și Vuk, până în 2019. Am dori să organizăm și Liga a II-a. E o discuție legată de dubla legitimare. Încercăm să obținem o nouă regulă pentru echipele universitare. Pentru că cei tineri nu prea au jucat”, a spus managerul sportiv Dan Dumitru.

Printre obiectivele din partea a doua a sezonului se numără bineînțeles mai întâi accesul în play-off și o cursă câștigătoare în Cupa României. ”În primul an am spus hai să intrăm in play-off. Să câștigăm meciurile de acasă, obiectivul era ca în anul următor cu câțiva jucători să atingem finala play-off-ului ligii și să ajungem apoi în Liga Campionilor. Nu e ușor, ai nevoie de un sponsor puternic. Nu credeam că vom lua bronzul în primul an. Eu vreau an de an să fac un pas înainte”, a subliniat antrenorul Pero Milosevic.

Conducerea lui Poli a anunțat azi că vrea să găzduiască chiar turneul final al Cupei României. Mai întâi alb-violeții trebuie să treacă de sferturile de finală. Stabilite pentru începutul lui februarie, într-o singură manșă cu echipa gazdă prima extrasă la tragerea la sorți din 9 ianuarie. În data de 20 se vor avansa și ofertele pentru organizarea F4.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.