Inspectoratul Școlar Timiș, după ce un elev a fost bătut de un...

Inspectoratul Școlar Timiș, după ce un elev a fost bătut de un coleg la o școală din Lugoj: „Agresorul nu poate fi exmatriculat”

0
DISTRIBUIȚI
bataie
Bătaie într-un liceu din Timiș

Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, spune că elevul bătăuș de la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” din Lugoj nu poate fi exmatriculat.

Vă reamintim că, joi seara, pe o rețea de socializare a fost postat un filmuleț în care se poate observa cum un elev este bătut cu sălbăticie de un coleg chiar într-o sală de clasă.


Victima este lovită cu pumnii de mai multe ori, apoi trântită la pământ, fiind călcată în picioare. Elevul scapă de lovituri după ce intervine o persoană, într-un final.

Aura Danielescu ne-a declarat că victima și agresorul sunt înscriși în clasa a IX-a la o clasă profesională, iar incidentul s-ar fi petrecut joi, în pauza de la ora 13.00. Agresorul repetă clasa a IX-a după ce i-a fost scăzută nota la purtare la 1, fiind sancționat disciplinar.

„Colegii deja s-au adresat poliției, am făcut o sesizare la poliție. Este în curs de cercetare abaterea extrem de gravă pe care a avut-o acest elev de la normele de conduită. Cu siguranță, cercetarea va duce la aplicarea celei mai mari sancțiuni care poate să i se aplice unui elev din învățământul secundar inferior. Nu poate fi vorba de exmatriculare, abaterea lui poate fi sancționată cu scăderea notei la purtare până la 1, ceea ce ar atrage după sine o repetenție. Se pune problema unei consilieri, dacă este cazul, trebuie văzut ce a determinat incidentul. Poliția sunt convinsă că va desfășura o anchetă și va încerca pe vătămare corporală să sancționeze în mod corespunzător, potrivit legii”, a declarat inspectorul școlar general al județului Timiș.

Aura Danielescu vrea să afle și unde erau profesorii de serviciu în momentul în care elevul era bătut, dar și de ce conducerea școlii a aflat de incident de abia joi seara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.