Fermierii pot primi bani de la Uniunea Europeană pentru a se dezvolta....

Fermierii pot primi bani de la Uniunea Europeană pentru a se dezvolta. Cum îi ajută Camera de Comerț Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Fermierii din județul Timiș care doresc să obțină fonduri europene sau naționale, dar nu știu exact ce pași trebuie să facă, sunt așteptați la un seminar gratuit, la Timișoara. Acțiunea de informare este organizată de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și are loc în data de 28 februarie, începând cu ora 10.00, la Centrul Regional de Afaceri.

Potrivit organizatorilor, în timpul seminarului se va discuta despre oportunități de finanțare în cadrul PNDR 2014 – 2020, dar și despre “Campania de primire cerere unică. Plăți directe 2017”. Vor răspunde întrebărilor curioșilor reprezentanți ai Centrului Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale 5 Vest Timișoara și ai Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Timiș.

Florin Faur, directorul APIA Timiș, a precizat, astăzi, că seminarul de informare în domeniul agriculturii este important, mai ales că în județul nostru sunt peste 18.000 de fermieri care aleg să depună cereri pentru a primi fonduri europene sau naționale.


“Tot ce aduce finanțare este important pentru fermieri. În timpul seminarului se va vorbi despre noutățile acestei campanii de primire a cererilor unice, participanții vor afla care sunt noutățile legislative, procedural”, a declarat Florin Faur.

De asemenea, Iulian Bucătaru, director adjunct al Centrului Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale 5 Vest Timișoara, a afirmat că fermierii care doresc să obțină finanțări trebuie să se grăbească. “Agricultorii trebuie să știe că trebuie să se grăbească, pentru că ministerul este foarte determinat să lanseze repede sesiuni de depunere de proiecte pe acest an. Probabil că la începutul lunii martie vom vorbi de sesiuni deja lansate. Vor fi de mare interes submăsurile cu privire la investițiile agricole, pentru tineri fermieri, investiții în ferme și modernizarea, irigațiile”, a precizat Iulian Bucătaru.

Tot în această săptămână, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează încă un seminar. Astfel, în data de 2 martie, între orele 10.00 – 15.00, la Centrul Regional de Afaceri se va discuta despre modificările semnificative în legislația construcțiilor și urbanismului.

Mai ales că la sfârșitul anului 2016, Guvernul a adus o serie de modificări semnificative regimului legal al urbanismului şi autorizării executării lucrărilor de construcţii prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 100/2016. La conferinţă va participa Emil Florin Albotă, inspector general al Inspectoratului de Stat în Construcţii, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

La seminar au fost invitați să participe reprezentanți de firme de construcții, firme și cabinete de arhitectură, dezvoltatori imobiliari, instituții și mediul universitar de profil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.