Aproape 15.000 de elevi din Timiș, în focul examenelor: ce se întâmplă...

Aproape 15.000 de elevi din Timiș, în focul examenelor: ce se întâmplă cu notele obținute

0
DISTRIBUIȚI

Aproape 15.000 de elevi din județul Timiș au intrat, în această dimineață, în focul examenelor. Este vorba de simulările Examenelor Naționale, care sunt susținute, în această săptămână, atât de elevii de clasa a VIII-a, cât și de cei de clasa a XI-a și XII-a.

Potrivit calendarului simulării anunțat de Ministerul Educației, luni, 13 martie, are loc proba scrisă la Limba Română, atât în cazul celor care simulează Evaluarea Națională, cât și a celor care simulează Bacalaureatul. Examenul a început în jurul orei 09.00.

Din județul Timiș vor simula Evaluarea Națională 5.269 de elevi de clasa a VIII-a, iar Bacalaureat-ul va fi simulat de 4.279 de liceeni de clasa a XI-a, plus 5.055 de elevi de clasa a XII-a.

„Notele obţinute nu se trec în catalog.


În situaţia excepţională în care se doreşte acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratele şcolare județene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune”, comunică Ministerul Educației.

Marți, 14 martie, are loc proba scrisă la Limba Maternă, joi, 16 martie, – proba scrisă la Matematică, pentru elevii de clasa a VIII-a, și proba obligatorie a profilului, pentru cei de-a XI-a și a XII-a, urmând ca în data de 17 martie să se desfășoare proba la alegere a profilului și specializării, doar pentru elevii de clasa a XII-a.

Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 31 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.