Firmele din Marea Britanie, ajutate să investească în județul Timiș. Ce birou...

Firmele din Marea Britanie, ajutate să investească în județul Timiș. Ce birou a fost deschis

0
DISTRIBUIȚI

femei afacere

Aproximativ 100 de firme britanice își desfășoară, în acest moment, activitatea în județul Timiș, majoritatea în domeniul IT. Acestea vor fi ajutate să se dezvolte mai ușor, începând de astăzi. Asta pentru că la Timișoara a fost deschis un birou regional al Camerei de Comerț Britanico-Română, cel de-al doilea din afara Bucureștiului. Specialiștii care vor lucra în cadrul biroului le vor oferi sprijin și noilor companii interesate să vină în vestul țării.

“Sunt în jur de 100 de firme britanice care lucrează la Timișoara și pentru ele am deschis acest birou, putem și vrem să facem mai mult.


Este o zi foarte importantă pentru legăturile dintre Marea Britanie și Timișoara, pentru că deschidem acest birou. Este un semn că avem o legătură foarte strânsă în ceea ce privește schimburile comerciale și investițiile, dar și vrem să dezvoltăm aceste legături mai mult. Guvernul Marii Britanii vrea să intensifice legăturile cu Timișoara pe doi piloni: schimburile comerciale și investițiile, iar al doilea este în sfera culturală, având în vedere că Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană în 2021”, a declarat Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii în România, prezent la deschiderea Biroului Regional Timișoara al Camerei de Comerț Britanico-Română.

Tot astăzi, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Camera de Comerț Britanico-Română au semnat un acord de colaborare, cu scopul promovării comerțului și investițiilor între Marea Britanie și România, respectiv județul Timiș.

“Sunt convinsă că de astăzi începând, relațiile de colaborare între Marea Britanie și județul Timiș se vor intensifica. Am discutat despre o nouă vizită în Londra și o să reușim probabil să organizăm o misiune economică la sfârșitul anului. Vom vedea, în întâlnirile viitoare, dacă vom putea atrage firme britanice care să producă în județul nostru. Așa am promis, că noi promovăm produsele autohtone fabricate de dumnealor și vom atrage investiții din Marea Britanie”, a precizat Florica Chiriță, directorul general al CCIA Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.