Protest la Garda de Mediu Timiș: angajații au întrerupt munca timp de...

Protest la Garda de Mediu Timiș: angajații au întrerupt munca timp de două ore

0
DISTRIBUIȚI

Protest astăzi la prânz la Garda de Mediu Timiș. Toți angajații prezenți la lucru au întrerupt munca timp de de aproape două ore în semn de nemulțumire față de salariile mici pe care le câștigă.

Potrivit unuia dintre angajați, un comisar cu experiență de la Garda de Mediu câștigă aproximativ 2100 de lei în timp ce un comisar de la Garda forestieră are un salariu de 4800 de lei.


În semn de protest și pentru a cere majorarea veniturilor, angajații Gărzii Naționale de Mediu au intrat în grevă de avertisment.

Aceștia nu au lucrat cu publicul în intervalul orar 14:00 – 16:00. Protestatarii s-au declarat nemulțumiți de veniturile pe care le câștigă comparativ cu volumul mare de muncă, răspunderile pe care le au şi diferenţele faţă de angajaţii altor instituţii similare.

Inspectorii Gărzii Naționale de Mediu afirmă că salariul mediu net pe instituţie este de numai 1.500 de lei, un debutant câştigă 1.065 de lei iar un comisar superior cu o vechime în muncă de 20 de ani, câștigă de puţin peste 2.100 de lei.

Deși protestul de astăzi s-a încheiat mai repede decât era anunțat, oamenii sunt hotărâți ca săptămâna viitoare să declanșeze greva generală dacă solicitările lor nu vor fi rezolvate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.