ALERTĂ În Timiș consumă droguri chiar și copii de 13 ani. Zeci...

ALERTĂ În Timiș consumă droguri chiar și copii de 13 ani. Zeci de timișoreni au încercat ochelarii care te fac să te simți băut sau drogat FOTO

0
DISTRIBUIȚI
mars antidrog
Timișorenii au testat ochelarii care te fac să te simți drogat.

Situație îngrijorătoare în județul Timiș, unde au ajuns să consume droguri chiar și copii care de abia au împlinit vârsta de 13 ani. Potrivit reprezentanților Centrului Antidrog Timișoara, drogul preferat de tinerii din județ este canabisul. De asemenea, sunt consumate și substanțele cu efecte psihoactive, iar specialiștii au găsit și o explicație.

“Potrivit datelor statistice din anii precedenți, cei mai mulți tineri consumă canabis și un procent mai mic, substanțe noi cu proprietăți psihoactive. Sunt drogurile cele mai consumate pentru că produc efectele care sunt urmărite de către tineri: de a fi în centrul atenției, de a fi înconjurați de prieteni, de a socializa, de a relaționa, de a comunica, de a fi relaxați, dezinhibați, de a fi teribiliști. Tocmai la aceste efecte noi încercăm să venim cu contraoferte, cu un stil de viață sănătos, dar totuși să se simtă în centrul atenției. Din păcate, numărul celor care adoptă comportamentul de consum de droguri la vârste fragede este în creștere. Sunt consumatori care sunt la gimnaziu, am întâlnit uneori ca debutul consumului să fie chiar la vârsta de 13 ani, o vârstă îngrijorătoare”, a precizat, astăzi, Adela Șleam, subcomisar de poliție în cadrul Centrul Antidrog Timișoara.

Cu scopul de a le arăta tinerilor că existe alternative sănătoase de petrecere a timpului liber, în această dimineață, la Timișoara a fost organizat un marș antidrog pe role și pe biciclete, la care au participat zeci de persoane.


De asemenea, participanții la acțiunea inedită au fost încurajați să testeze ochelarii care simulează efectele induse de consumul de alcool și droguri ilegale.

„Se vede dublu, ochelarii îți dau o senzație de amețeală, de confuzie”, a spus o femeie din Timișoara care a testat cele două perechi de ochelari.

Marşul a fost organizat cu susţinerea financiară a Clubului Rotary Timişoara Cetate, care promovează, alături Centrul Antidrog Timișoara, Inspectoratul Școlar Timiș și Inspectoratul de Poliție Timiș, campania ”Stop Joc. Stop Drog” – un proiect de conştientizare a tinerilor cu privire la gravitatea consumului de droguri. În cadrul acestui proiect au fost achiziţionate 30 de perechi de ochelari care simulează efectele induse de consumul de alcool şi droguri ilegale.

“Am inițiat acest proiect din dorința de a lupta împotriva consumului de droguri. Cu acei ochelari putem să simulăm efectele consumului de droguri și astfel să vedem la ce riscuri ne expunem”, a afirmat Cristian Grădinaru, președintele Clubului Rotary Timișoara Cetate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.