ASU Politehnica, la ora bilanțului în Liga a II-a: ”E clar că...

ASU Politehnica, la ora bilanțului în Liga a II-a: ”E clar că ne dorim alt obiectiv”. Cum se poate îmbunătăți situația cluburilor din B și care sunt primele despărțiri

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Gabriel Brezeanu

Deși din actualul sezon al Ligii a II-a a mai rămas o rundă de disputat, ASU Politehnica a intrat în vacanță după eșecul de la Balotești. ”Băieții în ghete” își îndepliniseră obiectivul cu câteva etape înainte de final însă per total există o stare de nemulțumire față de cum au fost abordate ultimele jocuri. Managerul sportiv al alb-violeților, Marius Cociu, anunță că în următorul campionat clubul își dorește un obiectiv mai ambițios.

Acum pe 14 în B, ASU Poli va mai pierde o poziție deoarece Academica are avantajul rezultatelor directe. ”E clar, impactul pentru noi cu Liga a II-a a fost unul destul de puternic, dovadă că începutul de campionat a fost mai șovăitor. Obiectivul din Liga a II-a s-a îndeplinit, asta nu înseamnă că suntem și mulțumiți. Trebuie să recunoaștem că s-au pierdut destul de multe puncte dintr-o naivitate, lipsă de experiență. Ceea ce clar ne-a nemulțumit. Cu atât mai mult cu cât în ultimele două jocuri din deplasare: la Clinceni și la Balotești. Am pierdut și am făcut egal tot pe o lipsă de concentrare, am condus la Clinceni cu 2-1 până la ultima fază. Iar la Balotești unii dintre jucătorii noștri au abordat meciul cu un picior în vacanță. Inevitabil vor fi modificări. Vom avea o întâlnire și vom pune la punct ce înseamnă strategia pentru viitoarea competiție. E clar că ne dorim alt obiectiv. Să nu mai discutăm de rămânerea în Liga a II-a, ci de a termina în primele zece locuri și cred că e un obiectiv pe care îl putem îndeplini”, a declarat Marius Cociu, pentru PRESSALERT.ro.

Răzvan Gorovei, jucător exclus practic după ce a primit o suspendare drastică după jocul cu Afumați, e printre primii jucători de care ASU Poli se desparte. Există de asemenea și câteva împrumuturi care expiră. Precum e cazul lui Adrian Ungureanu, mijlocaș care revine la Ripensia, și fundașul Radu Motreanu. Cel din urmă e dorit înapoi între ”Băieții în ghete”, dar situația sa va fi clarificată după ce ACS Poli își încheie campania din acest sezon.

Drepturile TV, tratate diferit

Marius Cociu a fost prezent în weekend la București cu prilejul Adunării Generale a FRF. Cu o zi înainte la întâlnirea cluburilor din B, reprezentantul lui ASU Poli spune că echipa suporterilor, dar și UTA, au fost lăudate pentru reușita derby-ului din punct de vedere al rating-ului TV.


”Cel cu UTA a avut o cotă de rating 1.45. O cotă foarte mare pentru campionatul românesc, în condițiile în care am înțeles că media la nivelul play out-ului e de 0,1. Legat de audiență și cota de rating am fost felicitați și noi și UTA”, a spus Marius Cociu.

Un subiect fierbinte al Adunării Generale a fost principiul solidarității, prin care o cotă din plata drepturilor TV pentru Liga I ar urma să revină cluburilor din eșaloanele 2 și 3. ”Să nu se înțeleagă greșit. S-a votat ca pe viitor să existe principiul solidarității și totodată crearea unei comisii la FRF care să negocieze cu LPF procentul pentru principiul solidarității”, a precizat Cociu. De altfel, acesta a subliniat că strict contractul pentru drepturile TV pentru Liga a II-a va fi îmbunătățit. ”S-a discutat și această problemă, s-a venit cu o propunere de majorare a ceea ce înseamnă drepturile TV pentru Liga a II-a. Eu spun că diferența dintre Liga I și a II-a nu e de 99%. 350.000 față de 350 milioane. Dacă ar fi 10% ar fi 3 milioane și ceva de euro. Pare o proporție incorectă, nu a celor de la LPF, cei de la televiziune mi se pare că aruncă așa un dezinteres asupra Ligii a II-a. Eu am propus, pentru că expiră acum contractul, dacă nu reușim să obținem o sumă care să mulțumească echipele să nu acceptăm a mai fi televizați. Pentru ce? Vreau să fiu televizat și accept condițiile, dar nu-mi convine să fiu televizat pe bani puțini și să vii să-mi spui că vrei să mă televizezi duminica la 13.00 și eu să mă împotrivesc, pentru că nu e corect. Am propus în Adunarea Generală a Ligii a II-a și vreau să spun că a fost o propunere agreată. Și se va constitui o comisie care va negocia”, a conchis Cociu.

Sezonul viitor al Ligii a II-a va începe probabil pe 29 iulie și prima parte a campionatului se va încheia în jurul datei de 2 decembrie. Ea va conține în principiu două intermediare și două etape din retur. Cel mai probabil ASU Poli va evolua tot pe arena ”Știința”, deși aceasta are unele lipsuri iar în primul sezon echipa a disputat majoritatea partidelor aici cu derogarea acordată nou promovatelor.

Statistica jucătorilor în Liga a II-a:

Alexandru Mitrea* 6 meciuri /0 goluri, Alin Constantinescu* 5/0, Markos Gakos 19/0, Victor Gîrlea 2/0, Ricardo Filip 0/0 (portari), Radu Motreanu 30/0, Cristian Gălan 23/0, Miodrag Todorov* 9/0, Branimir Stefanovici* 5/0, Carol Taub 27/2, Laurențiu Telescu 17/1, Dănuț Bilia 30/2, Mădălin Stancu 21/2, Dan Constantinescu* 17/1, Andrei Țugui 14/0, Alexandru Birău 28/5, Ionuț Vucea 12/3, Mladibor Giuricici 12/1, Arthur Teut 20/0, Bogdan Dănăricu* 14/1, Patrick Niță* 7/1, Denis Băban* 0/0, Răzvan Ghinescu 23/2, Patrick Peter* 0/0, Ștefan Blănaru 33/16, Alexandru Bădăuță 25/8, Daniel Mărgărit* 12/1, Darius Neamțu 6/0, Ioan Mera 12/0, Bogdan Nicolescu 11/0, Răzvan Gorovei 5/0, Vlad Bîte 1/0, Adrian Ungureanu 9/0, Deian Sorescu 4/0.

*jucători care au făcut parte din lot doar în tur

Linia de clasament:   34m       10v         8e           16î          48-59     38 puncte

31 de jucători au fost folosiți de tehnicianul Sorin Brîndescu de-a lungul ediției 2016-17

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.