EXCLUSIV Fostul procuror Stanciu, ”cheia” din instanță: ”Pompi e cel mai în...

EXCLUSIV Fostul procuror Stanciu, ”cheia” din instanță: ”Pompi e cel mai în măsură să rezolve problemele”. Vezi cum funcționa rețeaua anchetată de DNA

1
DISTRIBUIȚI

Pompiliu Stanciu, fost procuror DIICOT, acum avocat suspendat pentru că a fost numit directorul societății Consiliului Județean Timiș care administrează aeroportul de la Cioca, era omul cheie în rezolvarea sentințelor din instanță, după cum se lăudau cei doi intermediari care au fost arestați. Din probele adunate de anchetatorii de la DNA Timișoara a reieșit că fostul vameș Dorel Țica și Ștefan Mărunțelu, soțul verișoarei fostului judecător Cristian Dacu, își puneau toate speranțele în Stanciu pentru a rezolva cazul polițistului de frontieră care era arestat și căruia i s-a promis inclusiv o condamnare cu suspendare. Pompiliu Stanciu, Angelina Tufariu și Cristian Dacu sunt suspecți în acest dosar.

La prima întâlnire între unul dintre denunțători și Mărunțelu, acesta i-a recomandat să-l ia ca avocat pe Pompiliu Stanciu, chiar dacă era deja un apărător angajat, pe motiv că ”Pompi e cel mai în măsură să rezolve problemele”. Ulterior i s-a explicat că Stanciu a fost procuror și este uns cu toate alifiile și se pricepe cum să rezolve lucrurile.


Conform intermediarilor, fostul procuror era cel care avea să facă legătura cu judecătorii prin intermediul unei alte persoane pentru că ”toate merg mână-n mână. Că așa se face. E periculos în vremurile astea”. De asemenea, i s-a comunicat că el nu o să cunoască decât o persoană, ceilalți intermediari urmând să rămână secreți pentru a se evita problemele. Suma de bani urma să fie cerută după ce se rezolva eliberarea din arest și depindea de câți bani ar fi solicitat judecătorul. După mai multe întâlniri, s-a acceptat ca pentru punerea în libertate să se dea 25.000 euro.

După ce denunțătorul a fost convins că are nevoie de Stanciu, Țica a luat legătură cu Mărunțelu care l-a rândul său a discutat cu fostul judecător Cristian Dacu care i-a transmis că Pompiliu Stanciu așteaptă să fie contactat, dar că, oficial, va fi un alt avocat deoarece ”Pompi” este suspendat ca și avocat. După ce Țica a luat legătura cu Stanciu acesta i-a dat numărul de telefon al Angelinei Tufariu, fost procuror șef al secției de urmărire penală din Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, actual avocat. Când nu a găsit-o pe Tufariu, Țica a apelat la Stanciu să o găsească. Au urmat apoi discuții despre judecătorii la care ar fi putut ajunge dosarele și șansele de a-i influența.

Primul căzut în plasa anchetatorilor a fost Țica, care a fost, inițial, să colaboreze cu DNA după ce a recunoscut acuzațiile aduse de procurori și a dat detalii despre rolul lui Stanciu și Tufariu. Acesta a avut grijă, ulterior, să-i avertizeze printr-un intermediar, pe cei implicați. Așa că atitudinea celor vizați de anchetă s-a schimbat brusc, amabilul Pompiliu Stanciu devenind extrem de nervos când a fost sunat, susținând că nu știe nimic și cerând să fie lăsat în pace.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.