Senatoarea PNL Alina Gorghiu laudă guvernul Grindeanu. OUG-ul descris ca „soluţie fericită”

Senatoarea PNL Alina Gorghiu laudă guvernul Grindeanu. OUG-ul descris ca „soluţie fericită”

0
DISTRIBUIȚI

Senatoarea PNL Timiș Alina Gorghiu a felicitat public guvernul condus de Sorin Grindeanu, pentru una din inițiativele legislative recente. Liberala a subliniat că ordonanța de guvern prin care se reglementează finanțarea echipelor sportive de la bugetele locali este una demnă de lăudat.

„Guvernul a preluat o idee a PNL cuprinsă într-o propunere legislativă a unor senatori, cea legată de clarificarea modului de susținere financiară a cluburilor sportive.


În cazul acesta soluția ordonanței de urgență este o soluție fericită. România are nevoie de mai mult sport, iar modul finanțării activităților sportive de autoritățile locale trebuie să fie clarificat. (…) Avem acum un cadru legislativ clar, coerent, motiv pentru care fac apel la toate autoritățile locale din România, inclusiv din Timiș, să treacă peste reticența pe care o au de a investi în sport, reticență manifestată pe bună dreptate din cauza atâtor întâmplări nefericite de natură penală”, a declarat Gorghiu.

Amintim că primarul Nicolae Robu a trimis o adresă către premierul Sorin Grindeanu prin care îi cerea clarificarea prevederilor legale în vigoare legate de finanțarea echipelor de sport de la bugetele locale. Prezent alături de Alina Gorghiu în cadrul unei conferințe de presă, deputatul Marilen Pirtea a declarat că ordonanța privind finanțarea echipelor sportive a fost oprită din drumul spre publicarea în Monitorul Oficial pentru clarificarea unor inadvertențe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.