BAC 2017 Aproape 4.000 de liceeni din Timiș susțin proba scrisă la...

BAC 2017 Aproape 4.000 de liceeni din Timiș susțin proba scrisă la Limba Română. Află subiectele

0
DISTRIBUIȚI

După elevii de clasa a VIII-a, care au susținut, săptămâna trecută, Evaluarea Națională, astăzi a venit și rândul absolvenților de liceu să aibă emoții. Din județul Timiș sunt așteptați aproximativ 3.800 de candidați pentru a susține prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat, la Limba Română.

Inspectoratul Școlar Timiș anunță că liceenii vor fi evaluați în 14 centre de examen. Astăzi, candidații vor avea la dispoziție trei ore să rezolve subiectele primite la Limba Română.

Marţi, 27 iunie, se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă, iar miercuri, 28 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării, este programată vineri, 30 iunie.

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 16:00).


În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 10 iulie.

Reamintim faptul că pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să susțină toate probele, să obțină nota 5 la fiecare dintre probele scrise și o medie finală de minim 6, la probele scrise.

Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru a afla ce subiecte au primit liceenii la proba scrisă la Limba Română și cum s-au descurcat candidații din Timiș!

UPDATE La profilul real, elevilor le-a picat la subiectul I o poezie și să răspundă la mai multe cerințe pe baza ei. La subiectul II, candidaților li s-a cerut să redacteze un text argumentativ despre importanța comunicării în reușita unui proiect în echipă, iar la subiectul III – redactarea unui eseu de 600 – 900 de cuvinte, în care să prezinte particularitățile de construcție a unui personaj dintr-o operă studiată aparținând lu Ioan Slavici sau lui Liviu Rebreanu. Practic, elevii au putut alege între “Ion” sau “Moara cu Noroc“.

La profilul uman, la subiectul trei, candidații au avut de prezentat relația dintre două personaje dintr-o operă scrisă de Marin Preda, iar la subiectul doi, să redacteze un text argumentativ despre activitățile extrașcolare cinematografice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.