Parlamentarii din Timiș, reacții față de scandalul demiterii premierului: „PSD poate rămâne...

Parlamentarii din Timiș, reacții față de scandalul demiterii premierului: „PSD poate rămâne la guvernare doar cu Grindeanu premier”

0
DISTRIBUIȚI
Alfred Simonis

Parlamentarii de Timiş iau poziţie faţă de retragerea sprijinului politic pentru premierul Sorin Grindeanu. După ce miniştrii cabinetului Grindeanu şi-au depus ieri seară demisiile, premierul a anunţat că nu va demisiona până nu obţine asigurări din partea preşedintelui Klaus Iohannis că următorul premier va proveni tot din PSD. Cu puţin timp în urmă Grindeannu a fost exclus din PSD, de CEX.

Deputatul Adrian Pau de la PSD a declarat pentru PRESSALERT.ro că „sprijinul politic nu poate fi retras decât de organizaţia de bază, din care face parte domnul Sorin Grindeanu. Nu poate să îl retragă CEx. CEx poate lua o decizie la nivel naţional, dar cu certitudine domnul Grindeanu nu poate fi exclus din PSD, motiv pentru care toată organizaţia de Timiș este alături de Sorin Grindeanu”.

„Este o decizie pripită. Sper să se revină asupra ei în cel mai scurt timp şi să se înţeleagă că responsabilitatea unui premier este faţă de ţară şi abia apoi faţă de propriul partid că responsabilitatea faţă de voturile din decembrie arată că trebuie să rămânem la guvernare şi singura garanţie că PSD va rămâne la guvernare este cu Grindeanu premier.


Îi îndemn pe mai marii partidului să lase orgoliile de o parte şi să înţeleagă că în democraţie există dezbateri şi păreri şi că trebuie să primeze inteserul naţional. Îmi vine foarte greu să cred că PSD va declanşa o moţiune de cenzură la adresa guvernului Ar fi un semnal extrem de prost, un eveniment care nu s-a mai întâmplat în ultimii 20 de ani”, a declarat deputatul Alfred Simonis.

Senatoarea PNL Alina Gorghiu, a prezis că Dragnea nu va prinde finalul anului la şefia PSD şi a catalogat criza din prezent ca pe o şansă a PSD de a scăpa de domnul Dragnea.

„Ceea ce a făcut PSD ieri în legătură cu retragerea sprijinului politic. Nu pot să etichetez decât un spectacol grotesc al acestui partid, dar zero din punct de vedere juridic. Războiul este abia la început, suntem în plină criză politică şi nu orice fel de criză, ci una care afectează profund şi pe termen lung credibilitatea României. Nu există niciun erou, toţi contribuie la acest circ ieftin. Niciunul nu e mai breaz sau responsabil, dar cred că răspunderea pentru aceste evenimente în cascadă care pare să nu se mai oprească aparţine integral lui Liviu Dragnea. Fiecare zi cu această criză politică ne va costa”, a spus Gorghiu.

Deputatul Pavel Popescu a declarat că „Sorin Grindeanu este un om care a plecat dintre noi, din Banat, şi este acel om pe care chiar noi îl lăudam la începutul mandatului de premier, punându-ne speranţele în ceea ce ar putea face pentru judeţ. I-am urmărit impresionantul discurs aseară şi a spus că el este membru PSD de 21 de ani. Astăzi el a fost exclus din PSD. Dacă cineva îşi imaginează că dacă după 21 de ani în care ai fost bolnav de această boală gravă, ciuma roşie, ai şansa de a te propulsa în altă atmosferă decât cea în care ai trăit, departe de gaşca mafioţilor, cu care ai semnat acea OUG 13 vreau să vă anunţ că este imposibil”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.