Şoferii care parchează ilegal în Timişoara sau care blochează circulaţia tramvaielor şi a autobuzelor regiei de transport sau chiar accesul salvărilor nu riscă să rămână fără maşini. Primarul Timişoarei susţine că Societatea Drumuri Municipale nu doar că are în obiectivul de activitate şi ridicarea de maşini parcate ilegal, dar că astfel de acţiuni au loc zilnic.
„SDM-ul este mandatat şi are tehnologia necesară pentru a ridica maşini. Când un cetăţean este parcat întru sfidarea normelor de bun-simţ dintr-o comunitate trebuie să sune la Poliţia Locală şi poliţia semnalează SDM. Se merge la faţa locului de către echipajul SDM care are tehnica necesară şi de către poliţist care întocmesc documentele necesare şi maşina este ridicată imediat. Ce am spus eu ca linie de conduită celor de la SDM. Le-am spus să nu se întâmple ca altă dată când vedeţi că un om a lăsat maşina puţin cu o roată nu ştiu unde şi ţuşti pe ei, haide să îi ridicăm maşina.
Dar am cerut să fie neiertători cu ceilalţi cetăţeni care pur şi simplu ne sfidează blocând liniile de tramvai, accesul trolebuzelor sau a salvărilor sau pur şi simplu încurcând traficul. Faţă de aceştia trebuie toleranţă zero. Însă nu am vrut ca sub mandatul meu să se întâmple ceea ce se întâmpla altă dată, să se stea la pândă să poată fi ridicată o maşină pentru că erau planuri de încasări din astfel de activităţi. La mine nu există plan de amenzi. (…) L-am sunat pe domnul Martânov (n.r – directorul SDM) să îmi spună dacă este vreo problemă cu ridicarea maşinilor. Mi-a spus nu, domnule primar, ridicăm în fiecare zi. Nu foarte multe, dar ridicăm când ne sesizează Poliţia Locală”, a declarat Robu.
Ulterior, după ce a primit o situaţie cu maşinile ridicate în 2017, edilul a admis că de pe raza oraşului au fost ridicate aproximativ 40 de vehicule. Şoferii acestora nu parcaseră însă ilegal, ci îşi abandonaseră maşinile pe domeniul public, fiind vorba de nişte rable părăsite.
Foto: Arhivă