Primarul Robu, un pas înapoi în scandalul interzicerii trotinetelor și rolelor în...

Primarul Robu, un pas înapoi în scandalul interzicerii trotinetelor și rolelor în centru, după ce s-au anunțat proteste. Ce va face mâine

1
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, face un pas înapoi după ce a promovat proiectul de hotărâre de consiliu local prin care se dorește interzicerea trotinetelor, rolelor și skateboar-urilor în zona centrală a orașului. Asociația Borcanul cu ulei i-a chemat luni și marți pe toți cei nemulțumiți să vină să protesteze în fața Primăriei Timișoara, reclamând ”o gravă încălcare a Legii 52/2003- care obligă administrația publică să anunțe pe site proiectul de hotărăre, să acorde termenul legal celor interesați de a formula opinii și puncte de vedere și de ce nu, să înregistreze solicitări de organizare a unor dezbateri publice.


Toate etape au fost omise, iar acest lucru, chiar dacă este o obișnuință pentru ceea ce se întâmplă în Consiliul Local Timișoara, ni se pare de o gravitate fără margini, pentru că ni se încalcă flagrant niște drepturi ce ne sunt garantate de Statul Român”. S-a cerut retragerea proiectului de pe ordinea de zi și organizarea unei dezbateri publice.

Într-o declarație acordată, astăzi, site-ului debanat.ro, Nicolae Robu a anunțat „Pentru că este un proiect cu impact direct asupra unui număr mare de cetățeni, impact pozitiv, din perspectiva celor mai mulți, impact negativ din perspectiva altora, și pentru că se solicită de către cei nemulțumiți dezbatere publică, în semn de respect și față de cetățenii cu puncte de vedere minoritare, voi retrage proiectul de pe ordinea de zi a plenului de marți si voi organiza o dezbatere publică. N-au intrat zilele în sac, putem aproba aceste restricții și la următoarea ședință. Sper să nu se întâmple nimic grav până atunci”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.