Probleme cu finanţarea Asociaţiei Timişoara Capitală Europeană. Primarul Nicolae Robu şi şeful...

Probleme cu finanţarea Asociaţiei Timişoara Capitală Europeană. Primarul Nicolae Robu şi şeful CJ Timiş, Călin Dobra, supărați pe Simona Neumann

0
DISTRIBUIȚI

Situaţie fără precent în Timişoara. Anul trecut, capitala Banatului câştiga, după o competiţie dură, titlul de Capitală Culturală Europeană pentru anul 2021. La data respectivă, felicitările la adresa preşedintelui Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană curgeau din partea autorităţilor locale şi judeţene. Acum însă, atât primarul Timişoarei Nicolae Robu cât şi preşedintele Consiliului Judeţean Timiş Călin Dobra sunt deranjaţi de modul în care Neumann îşi face treaba.

„Au primit cotizaţia ca şi membri din partea Consiliului Judeţean în Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană în valoare de 200.000 de lei. Susţinem instituţiile de cultură din subordinea CJT care sunt parte a programului asociaţiei şi trebuie să clarificăm ce înseamnă susţinerea asociaţiei. O aştept pe doamna directoare Neumann, că a fost plecată, să clarifice şi aceste aspecte. Nu cred că neaparat banii aceştia trebuie alocaţi şi daţi bani efectiv, pentru că discutăm şi de susţinerea anumitor proiecte şi dacă tragem linie şi observaţi câte proiecte au fost finanţate pentru ceea ce înseamnă Timişoara Capitală Europeană 2021, suma depăşeşte valoarea.


Nu am primit un dosar cu proiectele pe care doresc să le susţină în acest an”, a declarat Călin Dobra, şeful CJ Timiş.

La rândul său, primarul Nicolae Robu s-a arătat extrem de deranjat legat de faptul că directoarea asociaţiei uită să spună cât de mulţi bani a primit din partea municipalităţii.

„Lumea se întreabă ce s-a întâmplat cu atâția bani care au fost dați de la bugetul local. S-au întâmplat lucruri bune, ca s fie limpede, dar transparența trebuie dovedită de toată lumea care beneficiază de bani publici. (…) Nu am acuzat că asociația nu trimite rapoarte la primărie, dar trebuie să se vină în consiliul local cu un raport, întocmit de asociație, pe un template dat de mine. Asociația trebuie să lucreze transparent. Sunt date care trebuie prezentate public. Repet, nu sunt date de rău. Voi solicita printr-o adresă oficială acest raport. M-a deranjat, în mai multe rânduri, să văd că se lasă impresia că nu știu cine are merite când e vorba de proiectul Timișoara Capitală Culturală. Nici măcar de bun-simț nu este menționată Primăria Timișoara, care a dat 85% din bani, și care pe viitor va da și mai mult. Eu apreciez lucrurile bune pe care le fac în oraș și cluburile Lions și cluburile Rotary sau alte asociații, dar să se dea cezarului ce e al cezarului. (…) M-a deranjat că s-a spus că nu s-a dat aproape niciun ban în acest an, dar noi abia de două săptămâni am primit documentele pe care am putut, la proxima ședință, să aprobăm banii. Și apoi mai vii cu reproșuri?”, a declarat Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.