Nicolae Robu, învins la scor „de maidan” în cursa pentru funcția de...

Nicolae Robu, învins la scor „de maidan” în cursa pentru funcția de prim-vicepreședinte al PNL

0
DISTRIBUIȚI

lansare candidati pnl timis 2016

Disperare mare în tabăra Robu-Popoviciu la alegerile interne din PNL. După ce ieri candidatul susținut de liderii timișeni, Cristian Bușoi, a fost învins categoric de Ludovic Orban, astăzi, la alegerile pentru celelalte funcții din partid, primarul Timișoarei a pierdut și el „la scor” în fața contracandidatului, obținând 483 de voturi, față de cele 1.264 pentru Iulian Dumitrescu, senator de Prahova. Primarul Timișoarei a candidat pentru funcția de „prim-vicepreședinte pentru mediul de afaceri și societate civilă”.

Scrutinul nu a fost lipsit de „scântei”, iar Alin Popoviciu l-a acuzat în ședința Consiliului Național de Coordonare (CNC), care are loc la Romexpo, pe Gheorghe Falcă de faptul că le-a cerut delegaților să arate buletinele de vot.

„La ultimul BPN (Birou Politic Național), domnul Falcă dădea exemplu că sunt un băiat bun, care își face treaba, dar nu am autoritate.


Exact autoritatea pe care o am eu la Arad o are și el la Timiș. Mi-aș dori foarte mult ca acest slogan al PNL ‘Prin noi înșine’ să îl aplicăm și la vot. Dacă ești tare într-un partid, nu trebuie și nu ai voie să îți obligi oamenii să îți dea buletinele de vot ca să votezi tu pentru ei și nu ai voie să ceri președinților de organizații să le controlezi votul. (…) Sunteți oameni serioși, care puteți să votați fără a trece pe la etajul 2 ca să mergeți să prezentați votul ca să vi-l cenzureze unul sau altul din partea domnului Falcă”, a spus Alin Popoviciu, citat de Agerpres.

Ulterior, președintele PNL, Ludovic Orban, a făcut un apel la calm. „Tăcerea e de aur, spune o vorbă românească. Gândiți-vă de zece ori înainte de a lua cuvântul”, a spus Orban.

Liberalii s-au reunit, duminică, în Consiliul National de Coordonare, unde au fost organizate alegeri pentru patru prim-vicepreședinți, secretarul general, 16 vicepreședinți: 8 vicepreședinți pe domenii, coordonatori ai comisiilor de specialitate și 8 vicepreședinți pe regiunile de dezvoltare și 16 membri pentru Biroul Executiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.