Jimbo Blues, ediţia cu numărul XV. Vezi ce artişti vor susţine recitaluri...

Jimbo Blues, ediţia cu numărul XV. Vezi ce artişti vor susţine recitaluri în acest an

0
DISTRIBUIȚI
Formaţia Bega Blues Band va susţine un concert în cadrul festivalului Jimbo Blues

Cea de-a 15-a ediţie a festivalului Jimbo Blues va avea loc în zilele de 5 şi 6 august la Teatrul de Vară din Jimbolia, evenimentul fiind organizat de Primăria Jimbolia și Fundația Alternativa. Muzicianul Johnny Bota, directorul festivalului, a decis ca, în acest an, pe scena festivalului să urce „echipele” Bega Blues Band, Vali Răcilă, Milan Petrovic Group, Cherry Band, Soul Serenade și Axis Trio, prezentate de muzicologul Florian Lungu.

Activitatea trupei Bega Blues Band a început în 1983, atunci când regretatul Bela Kamocsa și Johnny Bota au decis să evolueze împreună la festivalul de jazz Brașov.


Formaţia a obţinut, în 2004, premiul pentru cel mai bun grup de blues-jazz din România şi Diploma de Excelenţă „pentru întreaga activitate muzicala şi pentru promovarea imaginii Timişoarei în ţară şi în lume”. Albumul lor „Brassica Soup”, lansat în 2015, a fost foarte bine primit atât de critica de specialitate, cât și de public. „Admirabil scăldat în rădăcinile genului“, „o fuziune generoasă de ethos popular românesc și de jazz transatlantic, într-un amestec cu cantitatea potrivită de funk, condimentat în mod unic prin vocea Mariei Chioran în exprimarea artistică a patrimoniului muzical românesc.“ Astfel descrie Central and Eastern European London Review muzica celor de la Bega Blues Band, în prezentarea făcută lansării CD-ului pe scena londoneză. Bega Blues Band, cu Johnny Bota (bas), Mircea Bunea (chitară), Toni Kühn (clape), Maria Chioran (voce), Lucian Nagy (instrumente de suflat) şi Vasile Dolga (baterie), este cea mai longevivă trupă de jazz blues din România. Formaţia a susţinut un jam session în clubul D’Arc, după concertul susţinut de Chick Corea în cadrul festivalului JazzTM şi va fi prezentă şi în cadrul festivalului Blues pentru Timişoara, care se va desfăşura în data de 4 august în oraşul nostru.

Concertele incluse în festivalul Jimbo Blues vor începe la ora 20.00, iar intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.