Alina Gorghiu cere rectificare de buget pentru deţinuţii din penitenciare: vrea condiţii...

Alina Gorghiu cere rectificare de buget pentru deţinuţii din penitenciare: vrea condiţii mai bune şi brăţări pentru localizare

0
DISTRIBUIȚI

Senatoarea PNL Timiş Alina Gorghiu cere guvernului Tudose să aloce bani pentru achiziţia de brăţări pentru deţinuţii din penitenciarele din România. Având sistemele de urmărire montate la mână, cei aflaţi în detenţie ar putea fi lăsaţi să plece în weekend acasă, asta în condiţiile în caare natura infracţiunilor comise nu îi catalogheză ca pericole sociale.

„Ştiţi foarte bine că avem o hotărâre pilot CEDO de la care au trecut patru luni şi statul român nu a făcut nimic din acea fişă de măsuri pe care suntem obligaţi să o implementăm, să o bugetăm, pentru a nu primi milioane de euro amendă.


Domnul Toader în loc să vină şi să spună cum putem să implementăm acest proiect s-a dus şi a negociat graţierea la Bruxelles, iar joi spre surprinderea mea a spus un lucru care este de conadamnat la un ministru care ştie ce vorbeşte. Nu a spus nici mai mult nici mai puţin decât că proiectul este unul bun, că se gândeşte să îl implementeze, dar Parlamentul trebuie să găsească surse de finanţare. Mă iertaţi, de surse de finanţare nu se ocupă Parlamentul, se ocupă guvernul. Îl sfătuiesc civilizat pe domnul Tudose ca la rectificarea de buget din septembrie să aloce bani pentru acest proiect şi să uite că este propus de PNL pentru că este în realitate un proiect extraordinar pentru sistemul penitenciar din România”, a declarat senatoarea PNL Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.