Timișoara Saracens, gânduri pozitive înainte de înfruntarea campioanei Europei. O nouă accidentare...

Timișoara Saracens, gânduri pozitive înainte de înfruntarea campioanei Europei. O nouă accidentare de lungă durată în contul bănățenilor

0
DISTRIBUIȚI
Timișoara Saracens are parte de o nouă deplasare europeană. Foto: Daniel Nechita

Campioana României se pregătește de probabil cel mai puternic test pe care îl poate susține o formație din SuperLigă. Timișoara Saracens joacă vineri seara pe terenul celor de la Saracens FC, campioana Europei. Din păcate, bănățenii au avut parte de o nouă pierdere din motive medicale, Cătălin Fercu a suferit o fractură de peroneu cu Baia Mare.

”E o oportunitate formidabilă. E ca și cum ai juca cu Barcelona sau Manchester United. Ca să ne îmbunătățim avem nevoie de meciuri tari. E o șansă ca jucătorii să-și măsoare puterile”, a declarat Matt Williams, noul antrenor al timișorenilor. ”Acesta a revenit lângă echipă după jocul pierdut cu Baia Mare. Dar nu a privit acest eșec ca pe o tragedie. Le-am zis jucătorilor că e mai bine să pierzi la începutul sezonului… Acum începem de la zero. Când va veni Baia Mare aici presiunea va fi pe ei”, a mai precizat tehnicianul.

”Ne aflăm în fața unui meci foarte important.


În fața campioanei Europei. Un meci foarte greu la Londra, dar o onoare și deosebită plăcere de a juca împotriva lor. Nu ai multe șanse să joci cu campionii Europei. Știm că o să fie foarte foarte greu dar mergem acolo să facem un meci bun. Să dăm ce avem mai bun din noi și să ne vedem forța din acest moment”, a spus și Vasile Rus, care va purta banderola de căpitan în meciul special din Anglia.

Timișorenii vor avea în teren și un jucător care a experimentat ce înseamnă vestiarul celei mai tari echipe de pe continent în precedentele două sezoane. Vali Popârlan, care a efectuat un stagiu cu deținătoarea Champions Cup. ”Sunt foarte onorat că am participat la acea experiență de acum doi ani. Am fost privit ca un frate de-al lor, ca un jucător car face parte din lot. M-au integrat. Sunt campioni europeni, lideri detașați în Aviva. E un meci dificil pentru noi. Trebuie să ne ajute astfel de meciuri, să întâlnim echipele cele mai puternice. Cu ajutorul lui Matt trebuie să descoperim plăcerea de a juca. Trebuie să demonstrăm că suntem o echipă demnă de Challenge Cup”, a precizat Valentin Popârlan.

Mâine bănățenii zboară spre Londra. Dar o vor face fără un alt jucător care a fost chiar legitimat la clubul-mamă din Londra, Cătălin Fercu, jucător care a suferit o accidentare gravă cu Baia Mare – fractură de peroneu – și urmează să se opereze. De asemenea, indisponibil sunt și: Shennan, Căpățână, care se refac după absențe de durată, Mariș, în recuperare și D. Lazăr, care are de asemenea are o problemă la spate. Alți jucători vor fi menajați pentru că au probleme minore de sănătate.

”Toată lumea se așteaptă să pierzi astfel de meciuri… E o zi în care jucătorii vor învăța multe despre ei. Vom lua nu mai puțin de șapte tineri în lot, va fi extraordinar pentru ei să evolueze pe un stadion mare și plin. Nu sunt superoameni, deci mergem cu încredere”, a mai spus Williams.

Partida Saracens FC – Timișoara Saracens se dispută vineri, de la ora 19.30 (21.30 ora României), pe Allianz Park din Londra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.