Simplificarea activităţii la Asistenţă Socială, pretext pentru numirea Rodicăi Cojan ca şefă....

Simplificarea activităţii la Asistenţă Socială, pretext pentru numirea Rodicăi Cojan ca şefă. Structura stufoasă votată în CLT

0
DISTRIBUIȚI

O structură de funcţionare stufoasă. Prin asta se remarcă noua Direcţie de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Timişoara, în fruntea căreia a fost unsă, la decizia primarului Nicolae Robu, Rodica Cojan, soţia şefului Poliţiei Locale din Timişoara. Desfiinţarea structurilor de asistenţă socială s-a făcut cu scandal în cadrul mai multor plenurile ale CL Timişoara. Deşi existau voci care anunţau că modificarea structurii se face pentru ca Rodica Cojan să fie numită şefă, argumentul scos în faţă de primar a fost simplificarea modului de funcţionare a serviciilor sociale. Însă, regulementul de funcţionare votat în cadrul plenului de Ziua Timişoarei arată că lucrurile nu stau tocmai aşa.

„Conducerea curentă a Direcției de Asistență Socială a muncipiului Timișoara este asigurată de Directorul General al Direcției de Asistență Socială a municipiului Timișoara – subordonat• Consiliului Local al municipiului Timișoara şi Primarului Municipiului Timișoara Directorul general adjunct al Direcției de Asistență Socială a municipiului Timișoara –• subordonat Directorului General al Direcției de Asistență Socială (2) În exercitarea atribuţiilor ce-i revin, directorul general al Direcţiei de Asistență Socială a municipiului Timișoara emite dispoziţii”, se arată în proiectul de hotărâre.

Însă, în cadrul direcţiei vor funcţiona nu mai puţin de 15 servicii, care vor avea la rândul loc conduceri independente, care vor raporta directorului general Rodica Cojan.


Şefii acestora vor fi numiţi cel mai probabil la propunera şefei Cojan, urmând ca posturile să fie ocupate prin concurs.

Noua Direcţie de Asistenţă socială va avea câte un compartiment de monitorizare centre de asistenţă socială, compartimentul audit intern, compartimentul control intern managerial, compartiment consiliere cetăţeni, serviciul strategii programe, compartiment relaţia cu societatea civilă şi alţi factori sociali, compartiment mediere socială, serviciul beneficii sociale, biroul resurse umane, compartiment juridic, compartimentul de sănătate şi securitate în muncă, serviciu contabilitate, buget finanţe, serviciu achiziţii publice, serviciu administrativ.

Amintim ce declara primarul Nicolae Robu cu privire la simplificarea structurii de asistenţă socială:
„Cred că este momentul să votăm şi să încetăm cu aceaste discuţii care sunt ca o consecinţă a faptului că unii nu înţeleg să se detaşeze de interesele lor personale. Cred că trebuie să trecem la vot pur şi simplu pentru că s-au spus toate lucrurile care trebuiau spuse şi s-au făcut toate clarificările. Vă rog să nu ne mai răpiţi timpul, doamnelor angajate, pentru că aţi întrecut toate limitele inclusiv ale unui concept care e format din două cuvinte. (…) Cei îndrituiţi să dea avize s-au pronunţat. Nu există nimeni peste ANFP în termeni de avizare. Nu există nimeni. De la juriştii din primărie există aviz, de la secretar există, de la ANFP există aviz cu restul sunt discuţii sterile. În momentul în care reiei veşnic aceleaşi discuţii şi baţi apa în piuă este deja tergiversare. Pentru că sunt două persoane care nu doresc această schimbare. Şi nu vreau să pierd timpul din timpul meu pentru a discuta lucruri penbile pe care aceste persoane le-au făcut şi continuă să le facă”, a spus Robu la plenul la care s-a votat proiectul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.