Eșec neverosimil suferit de Timișoara Saracens la București. Campioana a cedat în...

Eșec neverosimil suferit de Timișoara Saracens la București. Campioana a cedat în fața surprinzătoarei CSM Olimpia

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Gabriel Brezeanu

Timișoara Saracens a pierdut în deplasarea de pe arena ”Arcul de Triumf”. Campioana României a fost întrecută fără drept de apel de CSM Olimpia București, scor 16-28, după o repriză secundă în care a arătat semne de slăbiciune. Printre cei mai buni oameni ai gazdelor s-a numărat și ex-bănățeanul Valentin Calafeteanu.

Timișoara Saracens a fost condusă pe ”Arcul de Triumf” în debutul jocului cu CSM. Fostul ”nouar” al bănățenilor, Vali Calafeteanu, a deschis scorul pentru gazde în urma unei lovituri de pedapsă în minutul 10. Peste zece minute Andrei Rădoi culca balonul în terenul de țintă advers și părea că semnalul asaltului campioanei. Jody Rose a transformat fără probleme, apoi, dintr-o penaltate (min. 27), a dus scorul la 10-3. Jocul nu era însă gata nici pe departe. Echipa gazdă, cu șansa a doua, dar cu ex-timișorenii Burcea ori Kinikinilau în teren deși erau dați accidentați, a revenit rapid pe tabelă. Calafeteanu și-a adus echipa la doar un punct, tot din execuții de la distanță. Rose a răspuns însă înainte de pauză pentru 9-13.

Partea secundă începe cu o nouă realizare conversie a lui Calafeteanu (min. 43, 12-13) iar Rose (45) dă semne de slăbiciune în duelul executanților fazelor fixe.


Mai mult, CSM Olimpia își completează ”comeback-ul” după ce Baron (52) reușește un drogol. Lupta nu era însă gata: minutul 58 Rose mai lovește o dată, dintr-o poziție ușoară, 15-16. La faza următoare însă Seniloli scapă un balon ușor și Vaovasa profită pentru a marca un eseu simplu sub buturi. Scorul devenea 22-16 după transformarea aferentă. În următorul sfert de oră timișorenii s-au chinuit să iasă din jumătatea proprie. După minute de presiune a CSM-ului, Sabău iese din cauza unei comoții, iar Baron reușește o transformare simplă din fața buturilor și duce scorul la un neverosimil 25-16. Meciul s-a încheiat în cele din urmă cu o nouă reușită a ”decarului” Baron, pentru 28-16 final!

Cu o serie de accidentați și jucători ieșiți din formă, excepție făcând Jody Rose, Matt Williams pare că nu va avea parte de o misiune ușoară pe banca Timișoara Saracens. După trei runde deținătoarea titlului a rămas cu o victorie din două jocuri disputate. La fel ca anul trecut, deși nu se anunța printre ”greii” campionatului, CSM Olimpia reușește să împiedice formația fanion a Banatului.

CSM Olimpia București:

Savin, Tongia, Baliashvili, Winter, Azaladze, Burcea, Ad. Ion (cpt.), Carpo, Calafeteanu, Baron, M. Ispir, Maliepo, Kinikinilau, Cobden, Vaovasa. Rezerve: Oancea, Petucher, Pocriș, Sobota, Mitu, Genia, Prunaru, Niacșu. Antrenor: Eugen Apjok.

Timișoara Saracens:

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.