Detofixifierea, moda sau necesitate? Care sunt cele mai importante sfaturi ale specialiștilor

Detofixifierea, moda sau necesitate? Care sunt cele mai importante sfaturi ale specialiștilor

0
DISTRIBUIȚI

 

Detoxifierea pare să fi devenit un „must do” al zilelor noastre. Recomandată de specialiști, dar și intens promovată în mass-media și pe rețelele de socializare, detoxifierea ne ajută să ne curățăm organismul de toxinele care îi îngreunează funcționarea.

Însă cei care doresc să își purifice organismul trebuie să țină cont de faptul că produsele de patiserie, dulciurile, chipsurile, mâncarea de tip fast-food, dar și alcoolul sunt produse aflate pe lista cu alimente interzise. Pe listă se află și produsele mult iubite de majoritatea oamenilor, precum ciocolata și cafeaua. Consumul de fructe, legume și de ceaiuri poate fi un aliat de nădejde în curățarea organismului și purificarea acestuia de toxine.

Mulți dintre noi obișnuim să consumăm fructe cu precădere vara, atunci când oferta este mult mai bogată, însă pentru a ne asigura că organismul nostru se eliberează de toxine este necesar ca fructele să facă parte în mod regulat din dieta noastră. Dacă doriți să urmați o cură de detoxifiere, este indicat să consumați fructe precum pepenele galben sau verde, kiwi, papaya, piersici sau caise și chiar mango. Specialiștii atrag atenția că fructele uscate nu sunt recomandate în timpul procesului de detoxifiere.

Regimul de detoxifiere ar trebui să includă și legume. Consumate crude sau fierte, acestea pot fi servite sub formă de salată, fiind nu doar delicioase, ci și sățioase.  La fel ca și fructele, în mare parte toate legumele sunt eficiente pentru detoxifierea organismului. Însă, cei care vor să accelereze curățarea organismului de toxine ar trebui să consume morcovi, conopidă, varză roșii sau brocoli. Alte legume recomandate de specialiști sunt ardeiul gras, castraveții, spanacul, roșiile și sfecla.

Alternative alimentare

Cei care nu se dau în vânt după fructe sau legume și consideră că dieta recomandată de specialiști pentru curățarea corpului de toxine este una draconică trebuie să știe că pe lista cu alimente recomadate în procesul de detoxifiere se află și germenii de grâu, lintea, năutul sau lucerna, cerealele, orezul brun, carnea de pui, peștele (precum macrou, somon sau ton), dar și nucile și semințele.


Specialiștii recomandă ca semințele de in, migdalele, semințele de dovleac sau de floarea soarelui să fie consumate cu moderație, în cantitate de circa un pumn pe zi. Acestea pot fi presărate peste diverse salate pe care le consumați ca  fel principal în timpul dietei de detoxifiere.

În materie de băuturi, oferta este una extrem de variată, odată cu apariția modei smoothie-urilor. Cu ajutorul blenderelor moderne putem obține sucuri delicioase prin combinarea mai multor ingrediente. Acestea sunt ideale în special pentru cei care au un stil de viață haotic sau pentru cei care muncesc mult și care nu au timp să respecte un program regulat de mese. Una din cele mai populare băuturi folosite din timpuri străvechi pentru detoxifierea organismului este delicioasa socată, care pentru mulți dintre noi a fost „sucul copilăriei”.

De la ceai la apă

Nici ceaiurile nu trebuie evitate de cei care doresc să își purifice organismul, iar dacă cel de mentă se află pe lista cu băuturi contraindicate, lista cu ceaiuri recomandate în procesul de eliminare a substanțelor nocive este una destul de lungă. Cu un gust de neconfundat, ceaiul rooibos, în diverse sortimente precum caramel, vanilie sau fructe este o băutură recomandată celor care urmează o dietă de detoxifiere. Trebuie precizat că ceaiul rooibos nu conține cofeină. Cei care au greutăți în renunțarea la consumul de cafea ar trebui să introducă în dieta lor cafeaua de păpădie sau cea din orz, ambele preparate naturale, care ajută organismul în lupta cu toxinele.

Consumul de apă joacă un rol important în viața noastră de zi cu zi. Cu toții știm deja că medicii ne recomandă să consumăm minimum doi litri de apă pe zi. Specialiștii atenționează că odată cu apariția senzației de sete organismul este deja deshidratat. Este important de știut și că deși au un conținut  considerabil de apă ceaiurile sau alte băuturi nu sunt la fel de eficiente în procesul de hidratare. Un truc care ne ajută să ne asigurăm că reușim să bem cei doi litri recomandați de medici pe parcursul unei zile este să avem mereu la noi o sticlă de jumătate de litru cu apă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.