Faţada clădirii Incuboxx, ridicată de primărie din fonduri europene, a fost spulberată...

Faţada clădirii Incuboxx, ridicată de primărie din fonduri europene, a fost spulberată de furtună FOTO

2
DISTRIBUIȚI

Urgia din această după-masă a distrus şi una din cele mai moderne clădiri din Timişoara. Este vorba despre clădirea Incuboxx, ridicată pe post de incubator de afaceri, din fonduri europene. Construcţia amplasată în vecinătatea pasajului Jiul a fost grav afectată de furtuna care a avut loc în această după-masă la Timişoara, rămânând parţial fără faţadele moderne, care au fost efectiv smulse de puternica furtună.

Clădirea a fost proiectată de arhitecţii Ioan Andreescu şi Vlad Gaivoronschi, iar de realizarea lucrării s-a ocupat firma Saiftim, patronată de pesedistul Ovidiu Brânzan, fost ministru al Sănătăţii. Valoarea proiectului finanţat cu fonduri europene a fost de 17,7 milioane de lei, sumă din care doar 7,2 milioane de lei au venit de la Uniunea Europeană. Lucrările au început în anul 2012 şi s-au finalizat în 2014. Director al Incuboxx a fost numit, imediat după inaugurare, consilierul personal al primarului Nicolae Robu, Robert Kristof, promovat între timp în funcţia de city-manager al Timişoarei.

Aceasta nu este prima problemă legată de Incuboxx.


La scurt timp după inaugurare clădirea a rămas fără încălzire, după ce una din firmele care a executat lucrări acolo a sustras componente din cadrul sistemului de încălzire pentru că nu ar fi fost plătită pentru lucrările realizate. Procurorii au început o anchetă.

2 COMENTARII

  1. Onorată redacție!
    Problemele cu fațada clădirii Incuboxx sunt de notorietate, încă dinaintea „simulării” recepției la terminarea lucrărilor!
    În ceea ce privește „sustragerea” sunteți într-o gravă eroare: Instalația de climatizare nu a fost pusă în funcțiune și nu a fost predată către A.G., respectiv către Primăria Timișoara așa cum prevede legea! Mai mult, SAIFTIM S.A. Nu poate prezenta nici măcar facturi pentru echipamentele din Centrala termică și nu numai! Este un jaf la drumul mare ceea ce S-a întâmplat la această lucrare! Rezultatele se văd! 🙁

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.