Săptămâna păcii: timișorenii, invitați să se privească în ochi în cadrul unui...

Săptămâna păcii: timișorenii, invitați să se privească în ochi în cadrul unui eveniment global VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 23 septembrie, timișorenii sunt așteptați în parcul Botanic să se privească în ochi timp de un minut. Este cel mai mare eveniment de experimentare a contactului vizual, organizat la nivel mondial, în cadrul UN International Week of Peace – Săptămâna Internațională a Păcii. Țări precum Italia, Franța, Anglia, Polonia, Danemarca, Elveția, Belgia, Grecia, Portugalia, Spania, Croația, Statele Unite ale Americii, Australia, Noua Zeelandă, China, Bulgaria, India, Japonia fac deja parte din „platforma conexiunii umane înflorită în public”.


În România, doar două orașe s-au alăturat cauzei – Timișoara și Cluj-Napoca.

Fondatorilor organizației The Liberators din Australia le-a venit ideea experimentului. Ei organizează astfel de evenimente publice pentru a demonstra că există dragoste și umanitate, indiferent de lucrurile care ne diferențiază (naționalitate, religie, vârstă). Toate țările participante vor ajuta în creerea unui videoclip global care să transmită un mesaj de pace prin conectare umană. Videoclipurile edițiilor anterioare au fost preluate de BBC, Buzzfeed, Mashable, The Daily Mirror, ABC și au avut peste o sută de milioane de vizualizări în întreaga lume.

Persoanele care vor să participe trebuie să-și aducă un izopren sau două perne sau scaune și să aibă o pancardă cu textul „Where has the human connection gone? Share 1 minute eye contact to find out” sau cu un alt text potrivit evenimentului.

World’s Biggest Eye Contact Experiment – Timișoara va începe la ora 17.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.