Se lansează a doua ediție a „Upgrade My City”, programul care-și propune...

Se lansează a doua ediție a „Upgrade My City”, programul care-și propune să îmbunătățească calitatea vieții în Timișoara. Ce proiecte vor fi selectate

0
DISTRIBUIȚI

upgrade my city

Societatea civilă, companii, universități și administrația publică sunt invitate să se implice în actualizarea Timișoarei. Astfel, la începutul lunii octombrie, se lansează a doua ediție a unui program care-și propune identificarea, promovarea și implementarea de idei care pot îmbunătăți calitatea vieții în oraș. Este vorba de „Upgrade My City”, care a fost pus la cale de o echipă de timișoreni implicați în viața civilă a orașului, care promovează conceptul „Smart City”.

Potrivit organizatorilor, Ordinul Arhitecților România, Filiala Timiș, și Asociația Smart City, a doua ediție a programului începe în luna octombrie și va avea patru teme sub umbrela cărora vor fi selectate proiectele care se vor realiza: identitate, guvernanță, economie și oameni. Programul „Upgrade My City” se va derula până în lunile aprilie – mai 2018.

„Upgrade My City este un program deschis tuturor persoanelor care doresc să se implice în promovarea unor idei care pot schimba în bine viața cetățenilor din oraș. Ne propunem să modificăm atitudinea comunității, dintr-una pasivă într-una implicată, să obținem rezultate concrete. Programul începe în luna octombrie și ne propunem să organizăm săptămânal întâlniri”, a explicat, astăzi, Dan Bugariu, președintele Asociației Smart City și inițiatorul programului „Upgrade My City”.

Prima ediție a programului, desfășurată în anul 2016, a fost un proiect pilot în care s-au implicat mai multe organizații din Timișoara, iar la final au fost implementate șapte proiecte, fiind implicați 250 de oameni.


De asemenea, au avut loc 12 întâlniri de lucru și patru workshopuri cu implicarea publicului.

„Anul trecut, în cadrul programului am avut secțiunile: sănătate, educație, antreprenoriat și urbanism. La sănătate, avem proiectul Talk the Walk, în care am propus întâlniri lunare în care 20 – 25 de participanți se întâlnesc într-o anumită locație din oraș și timp de două, trei ore discută despre locuri din oraș, oameni, proiecte și au posibilitatea de a se cunoaște și a se implica în aceste proiecte. Un alt exemplu este platforma Voluntaria.ro, care a fost finalizată în primăvară și va fi lansată în toamnă, în care putem să expunem proiectele, organizațiile și să avem acces la resursa de voluntari din zonă. Un alt proiect realizat în cadrul programului este unul platformă care-și propune două lucruri: un caiet de prezentare a ceea ce înseamnă locuirea de calitate, cu câteva componente care influențează această locuire, și o platformă care să măsoare în diferite puncte din oraș ce înseamnă calitatea de locuire: trafic, calitatea aerului, zgomot, acces la componente de interes”, a mai explicat Dan Bugariu.

Mai multe informații despre ediția din acest an a programului „Upgrade My City” sunt disponibile AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.