Soluția CJ Timiş pentru realizarea unei parcări în zona centrală. Ce spune...

Soluția CJ Timiş pentru realizarea unei parcări în zona centrală. Ce spune președintele Dobra despre celălalte proiecte aflate în lucru VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

semnalizare rutiera

Invitat aseară la PRESSALERT LIVE, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, a spus că se simte responsabil în funcţia pe care o ocupă acum la nivel judeţean şi că nu este vorba de o moştenire grea pe care a primito de la fostul premier, Sorin Grindeanu. După cele şapte luni pe care le-a petrecut ca lider al CJ Timiş, social democratul a vorbit în emisiunea de ieri despre două proiecte prioritare, parcarea din centrul Timişoarei şi cântare pentru ca drumurile judeţene să nu mai fie distruse de tirurile supraîncărcate.

Nu discutăm de grea moştenire de la Sorin Grindeanu, doar de responsabilitate. Sunt două proiecte prinse pe lista de investiţii, actuala parcare a consiliului judeţean, unde se demarează procedura. Mai avem de clarificat o situaţie patrimoniala, pentru că există o suprafaţă a Primăriei Timişoara în lateral, care trebuie delimitată. Avem un studiu de oportunitate şi necesitate şi vom demara, mai mult ca sigur, procedura de a concesiona terenul consiliului judeţean, să-l punem la dispoziţia unei firme interesată de a construi parcarea. Cred că se merită mai mult un parteneriat în care se încasează o redevenţă din concesiunea de teren. După un anumit termen, construcţia va trece în proprietatea consiliului judeţean Timiş. Nu s-a stabilit deocamdată modalitatea de construire a parcării. Studiul ne dă trei variante, iar cea mai interesantă, cu spaţii de închiriat, sală de conferinţe, are o valoare de aproximativ 10 milioane de euro. Cred că nu se rentează pentru consiliul judeţean să facă investiţia. Se analizează fiecare variantă. Vă asigur că va fi făcută investiţia. Sper ca în 2018 să înceapă şi lucrările, după ce, până în toamnă, vom lua decizia despre cum se va proceda”, a declarat Cătălin Dobra, preşedintele CJ Timiş.

Cât despre celălat proiect, unul dintre cântare ar trebui să apară pe drumurile judeţene în viitorul apropiat. „Un raport pe ultima perioadă în ceea ce înseamnă amenzile acordate pentru cei care circulă cu tirurile supraîncărcate. S-au făcut foarte multe controale. Ducem această luptă care nu este simplă. Camionagii au diverse sisteme de a comunica pentru a ocoli legea prin tonajele pe care le au. Legat de cântar, s-a demarat procedura de achiziție, este vorba de un cântar fix pe drumul județean spre Lipova și sper ca în acest an să fie montat.


Nu puteau să fie mai repede demarate procedurile”, a explicat Călin Dobra.

Problema Muzeului Revoluţiei este pe departe de a fi rezolvată. „Clădirea fostei garnizoane este în patrimoniul Ministerului Apărării, care ne dă condiţionat pentru mutarea CMJ-ului şi a tuturor asociaţiilor pentru cadrele militare. Am făcut din nou demersuri în următoarea variantă. Există o lege în care CMJurile sunt în administrarea consiliilor judeţene, să avem obligaţia de a întreţine activitatea. Vrem ca, clădirea care este acum a garnizoanei, să o primească consiliul judeţean, ca să putem interveni pe ea, să păstrăm activitatea CMJ-ului, iar astfel putem să primim garnizoana liber de sarcini. Dacă nu, vom primi garnizoana condiţionat să mutăm centrul militar zonal. Eu vreau să o primim liberă de sarcini pentru Biblioteca Judeţeană şi Muzeul Revoluţiei”, a menţionat preşedintele CJ Timiş.

Călin Dobra nu s-a ferit ieri seară să admită că problema de la Castelul Huniade este o bulină „gri” pentru activitatea Consiliului Judeţean Timiş. „Este făcută comisia de recepţie a lucrărilor, care a solicitat o expertiză tehnică. Acum o firmă realizează expertiza tehnică, mai are 60 de zile de a o finaliza. Până la sfârşitul anului vom avea realitatea asupra a ceea ce s-a realizat acolo timp de 9 ani de zile. Castelul Huniade este chiar nu încă neagră, dar gri închis în ceea ce înseamnă activitatea consiliului judeţean. Îmi doresc ca până în 2021 să îl punem pe picioare. Trebuie să-l facem, e o problemă foarte delicată. A fost accesat un proiect pe fonduri europene care nu a putut fi pus în valorificare pentru că nu s-au terminat lucrările care nici acum nu sunt terminate, după 9 ani de zile. Cred că s-au băgat vreo 7 milioane de euro până acum”, a specificat Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.