Călin Dobra: „Sorin Grindeanu este cea mai plauzibilă variantă pentru câștigarea Primăriei...

Călin Dobra: „Sorin Grindeanu este cea mai plauzibilă variantă pentru câștigarea Primăriei Timișoara de PSD”. Ce probleme spune că sunt la nivelul consiliului local

0
DISTRIBUIȚI

La câteva luni după ce se credea că – prin prisma „războiului” cu președintele PSD Liviu Dragnea – Sorin Grindeanu nu doar că va fi demis din funcția de premier al României, ci va fi exclus și din partid, acum, încet, securea începe să fie îngropată pentru binele la nivel național al social-democraților. Întrebat de revenirea fostului prim-ministru în cadrul PSD Timiș, invitatul de aseară al emisiunii PRESSALERT LIVE, Călin Dobra, s-a arătat încântat de posibilitatea ca acest lucru să se întâmple.

„Nu pot să vă spun eu, acum, dacă va reveni. Eu doar îmi doresc să se rezolve situația cu contestația, să clarificăm situația, să intrăm într-o stare de normalitate și va fi în sens favorabil, sunt ferm convins. Sorin Grindeanu este un lider politic, iar partidul nu merită să piardă un astfel de om. Am avut rezultate în această formulă. Nu depinde de mine, ci de ceea ce se hotărăște prin contestație”, a transmis președintele CJ Timiș.

La alegerile din vara trecută PSD Timiș a ieșit câștigător la nivel județean, însă Timișoara a fost pierdută în dauna liberalilor, câștigători prin Nicolae Robu, împotriva social democratului Florian Bîrsășteanu. Deși mai sunt trei ani până la viitoarele alegeri, pesediștii încearcă să-și facă planurile din timp, iar Călin Dobra nu exclude o candidatură a lui Sorin Grindeanu pentru funcția de primar al Timișoarei.


„Va candida pentru primărie cine va prelua președinția PSD Timișoara. Eu i-am propus lui Sorin Grindeanu să candideze, dar a spus că nu se gândește deocamdată la această situație. Este o variantă plauzibilă în ceea ce înseamnă câștigarea primăriei de către PSD. Problema este să-și dorească el. Are aproape 20 de ani de activitate în PSD, știe ce are de făcut”, a declarat Dobra.

Chiar în prima emisiune a noului sezon PRESSALERT LIVE, care l-a avut invitat pe Sorin Grindeanu, fostul premier a criticat activitatea momentană a reprezentanților PSD din consiliul local. Călin Dobra a admis că apele tulburi din ultima perioadă au afectat organizația. „La nivelul consiliului local avem o mică problemă. Nu avem o luptă corectă, argumentată, împotriva actualului primar, care are o practică anume: cu câteva minute înaintea ședinței vine cu proiectele și le pune pe masă. Un număr foarte mare de proiecte. Câteva sunt foarte sensibile, legate de școli, de spitale, de proiecte sociale, astfel încearcă să sensibilizeze consilierii. În paralel sunt proiecte unde primarul încearcă să nu prezinte public unele situații. Trebuie să recunoaștem că a fost un șoc la nivel de organizație în Timiș. Veți vedea în perioada următoare, și prin prisma unor calmări ale discuțiilor, intrarea în normalitate, inclusiv cu ceea ce înseamnă organizare. Nu este o mare problemă starea mai neliniștită a organizației pentru că până la urmă mai sunt doi ani de zile până la prima campanie electorală, cea de europarlamentare”, a fost de părere Călin Dobra.

Întrebat despre cum se simte ca și președinte al Consiliului Județean Timiș, Dobra a specificat că: „mă simt responsabil. Puteam să stau într-un scaun mult mai confortabil, pe cel de parlamentar, timp de patru ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.