BC SCM Timișoara s-a calificat cu emoții în Final 8-ul Cupei României....

BC SCM Timișoara s-a calificat cu emoții în Final 8-ul Cupei României. ”Leii” au pierdut meciul retur cu SCM U Craiova

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Emanuel Titus

”Leii din Banat” au obținut biletele pentru turneul primelor opt echipe din competiția K.O. BC SCM Timișoara nu a avut parte de o misiune ușoară acasă cu SCM U Craiova. În ciuda succesului la șase puncte diferență înregistrat în Oltenia, baschetbaliștii alb-violeți s-au văzut conduși de oaspeți cu o diferență mai mare în jocul de azi. Totul s-a decis în ultimul minut iar eșecul la limită înregistrat, scor 103-105, a păstrat formația alb-violetă în Cupa României.

”Leii” au început bine pe tabelă, câștigând primul sfert cu 26-23. A urmat un sfert secund cu multe puncte, un bonus tot pentru gazde, care s-au distanțat la 57-53.


Sfertul 3 a coincis însă cu o revenire spectaculoasă a oaspeților din Craiova. Aceștia au remontat diferența din tur mai întâi prin Siriscevic, ex-bănățean care le-a dat azi multe bătăi de cap celor de la BCT. Oaspeții au avut chiar un avans de 12 puncte în urma unei alte reușite a croatului (62-74). Iar Watson a pus +13 pentru echipa sa.

În sfertul 4 a fost rândul gazdelor să recupereze. Burgess, în formă bună, și-a apropiat echipa la două puncte, dar americanul Nick Novak a reușit o triță cu un minut înainte de final, pentru 96-102, și a egalat situația la general. Același Burgess însă, conațional din tabăra adversă, a spulberat în mare parte ultimele speranțe ale oltenilor la calificarea în optimile competiției.

BC SCM Timișoara pătrunde astfel în primele opt echipe ale Cupei și începe sezonul totuși pozitiv după succesul tur cu oltenii, 82-76. Cel mai bun marcator al gazdelor a fost Mladen Jeremic (26 de puncte), urmat la capitolul reușite, dintre colegi, de: Jordan Burgess (16), Octavian Popa Calotă (14), Adrian Diaz (13), Igor Mijajlovic (12), Milos Komatina (12), Ionuț Drăgușin (9 plus 13 recuperări) și Lucas Tohătan. De partea cealaltă s-a evidențiat Ivan Siriscevic, autor a nu mai puțin de 38 de puncte, totodată și coșgheterul partidei. La zestrea craiovenilor a contribuit generos și Nick Novak, cu 23 de puncte. Deoarece jocul cu Timba a fost amânat campionatul va începe pentru ”lei” cu deplasarea din runda a 2-a, la Pitești, în jurul datei de 14 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.