BC SCM Timișoara termină pe scut deplasarea din Trivale. „Leii” au fost...

BC SCM Timișoara termină pe scut deplasarea din Trivale. „Leii” au fost copleșiți în final de BCMU Pitești

0
DISTRIBUIȚI
BC SCM Timișoara

BC SCM Timișoara a debutat astăzi în noul sezon competițional al Ligii Naționale, după ce a început cu dreptul întrecerile oficiale, calificându-se în Final Eight-ul Cupei României, în urma celor două manșe din fața lui SCM Universitatea Craiova. După ce meciul din prima etapă a fost reprogramat, trupa de pe Bega s-a deplasat în Trivale, la BCMU Pitești, echipă care pierduse în runda inaugurală în fieful campioanei U BT Cluj-Napoca la 26 de puncte diferență. Timișorenii au trebuit să se vadă învinși după un ultim sfert în care au contat prea puțin, scor final 78-64.

Cum era de așteptat, duelul dintre cele două trupe alb-violete a început sub semnul echilibrului, rămânând astfel o perioadă bună de timp. A fost un prim sfert cu puține puncte marcate, încheiat la egalitate, 13-13. Echipa lui Tudor Costescu a trecut în avantaj pe parcursul sfertului secund, când avea +5, scor 17-22, însă Kostoski a egalat cu o aruncare din afara semicercului.


Gazdele, beneficiind de aportul publicului, au trecut în avantaj la finele primei părți, scor 33-29.

Revenite pe parchet, cele două echipe au fost din nou la egalitate, după un lay up finalizat de Komatina, scor 33-33. Popa Calotă, de la trei puncte, a adus-o pe Timișoara la +3, însă gazdele au revenit, au dominat o bună parte a sfertului trei, și au făcut 41-36. Niciuna dintre echipe nu a lăsat garda jos. Drăgușin, luat la ochi de publicul gazdă, s-a luptat bine sub panou și i-a ținut pe bănățeni mai mereu în ceafa lui BCM U Pitești, astfel că înainte de intrarea în ultimul act argeșenii aveau un avantaj de +5, scor 57-52.

Mai decisă, BCMU Pitești s-a desprins la +8 după trei minute, atunci când s-a înregistrat cea mai mare diferență de până atunci, scor 62-54. Jeremic a fost trimis la cabine, iar Nicoară, de la aruncările libere, a trecut ambele încercări prin inel, ca o altă posesie a gazdelor să fie finalizată, scor 66-56. Popa Calotă a irosit două posesii și le-a oferit amfitrionilor prilejul de a-și mări avantajul, 70-65 cu mai puțin de cinci minute înainte de final.

Nimic nu s-a mai putut redresa pentru cei de la BC SCM Timișoara, care au terminat meciul din Trivale la -14, scor 78-64. Diaz a fost cel mai bun marcator, cu 16 puncte și șapte recuperări, urmat de Komatina, cu 12 puncte, șase recuperări și o pasă decisivă, nvreme ce Popa Calotă a avut 11 puncte, patru recuperări și șapte pase decisive. De la gazde Russel a terminat cu 27 de puncte și nouă recuperări, în vreme ce Troupe și Agafonov au avut câte 16 puncte.

În etapa a III-a Ligii Naționale BC SCM Timișoara va reveni pe teren propriu și va avea o nouă partidă dificilă, în fața lui BC CSU Sibiu, partida fiind programată sâmbătă, în data de 21 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.