Maternitatea Premiere din Timișoara s-a transformat într-un spital general, care concurează cu...

Maternitatea Premiere din Timișoara s-a transformat într-un spital general, care concurează cu unitățile medicale din Ungaria (P)

0
DISTRIBUIȚI

spitalul premiere

Spitalul Premiere, cea mai mare unitate medicală privată din vestul țării, oferă pacienților săi noi servicii în numeroase specialități medicale și chirurgicale. Spitalul își desfășoară activitatea, din luna mai a acestui an, în clădirea fostei maternități private Athena, de pe Calea Aradului, nr. 113, din Timișoara, astfel că s-au făcut și numeroase investiții.

În total, grupul de acționari a anunțat că în acest an valoarea investițiilor a ajuns la cinci milioane de euro, urmând ca până la sfârșitul anului 2018, planul de investiții să fie completat cu încă trei milioane de euro. Intenția grupului de acționari, format din medicii Ionel Trifon Cioată, Daniel Bran, Bogdan Mureșan, Voicu Simedrea, Dan Negoescu și Florin Dorneanu, este să ofere servicii medicale în cât mai multe specializări, dar și condiții pentru tratamente de excelență.

Radu Prejbeanu, fost șef al Clinicii de Ortopedie I a Spitalului Județean Timișoara, a renunțat la activitatea medicală în sistemul de stat pentru a lucra în privat, la Spitalul Premiere, unde deține funcția de director medical. Radu Prejbeanu a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că în urma investițiilor din ultimul an, Spitalul Premiere a devenit unul general.

„De câțiva ani se tot vorbește despre preluarea acestei clădiri care a fost construită de la început ca spital privat, iar anul acesta s-a finalizat procedura. Noi am demarat procedurile de a dezvolta acest spital de la unul de obstetrică-ginecologie la un spital general, care să poată deservi și alte specialități medicale și chirurgicale necesare tratamentului pacienților din zona de vest a țării. Astfel, pe lângă partea de obstetrică-ginecologie, pediatrie și neonatologie, oferim servicii medicale în specialități precum ortopedie și traumatologie, neurochirurgie, chirurgie generală, urologie, chirurgie plastică. Avem câteva paturi de diabet zaharat, neurologie, cardiologie și un ambulator cu peste 16 cabinete medicale, care poate deservi un număr de peste 200 de pacienți pe zi”, a explicat medicul Radu Prejbeanu.

Directorul medical al Spitalului Premiere a precizat că unitatea medicală privată din Timișoara se poate „bate” cu spitalele din Ungaria cărora le trec pragul numeroși români.

„Nu cred că spitalele din Ungaria sunt mai dotate și medicii din Ungaria sunt mai profesioniști decât noi. Faptul că nu s-au mai făcut investiții în sistemul de stat au determinat pacienții să meargă dincolo, dar acest lucru eu sper să-l oprim și prin activitatea pe care o desfășurăm aici. Vrem să dovedim că cel mai apropiat spital vestic este Spitalul Premiere, și nu cele din Ungaria. Aici avem condiții occidentale”, a afirmat Radu Prejbeanu. Medicul timișorean spune că, din informațiile pe care le are, românii lasă anual 400 de milioane de euro în spitalele din Ungaria și în jur de 200 de milioane de euro în cele din Austria.

Medicul ginecolog Ionel Trifon Cioată, unul dintre fondatorii Spitalului Premiere, a declarat că, în viitorul apropiat, vor fi atrași în unitatea medicală și alți doctori valoroși.

„Afluxul către acest spital a crescut din lună în lună.


În luna mai ne-am mutat aici, iar în câteva luni, activitatea aproape s-a dublat. Pe obstetrică aveam 1.000 de nașteri pe an, iar anul acesta preconizăm să ajungem la 1.500, suntem aproape la nivelul Maternității Bega. Suntem într-o continuă dezvoltare, 85% din paturi sunt ocupate în acest moment. Chiar ne punem întrebarea dacă în doi ani nu va trebui ca acest spital să fie extins, știm că suportă câteva etaje. Bineînțeles că nu zidurile și nu aparatele dau valoare spitalului, ci echipa de medici care lucrează aici. Avem în intenție să aducem alți specialiști din Timișoara, din țară și chiar și din străinătate. Sunt români plecați care doresc să se întoarcă și sunt profesioniști desăvârșiți”, a declarat medicul Ionel Trifon Cioată.

Spitalul Premiere a luat ființă în anul 2013, având la început 60 de angajați. Acum, numărul angajaților a ajuns la 150. În ceea ce privește cifra de afaceri, aceasta era de două milioane de euro în 2016 și de patru milioane de euro în 2017. Suprafața spitalului este de aproape 5.300 mp, iar unitatea medicală deține 122 de paturi de spitalizare continuă.

În acest moment, sunt oferite servicii medicale în specialitățile: anestezie și terapie intensivă, cardiologie, chirurgie generală, chirurgie plastică și reparatorie, dermatologie, gastroenterologie, medicină fetală, neonatologie, neurochirurgie, ortopedie, ORL, oftalmologie, pediatrie și urologie.

În ultimii patru ani, la Spitalul Premiere au fost tratați peste 13.000 de pacienți și au venit pe lume 6.000 de copii.