La o universitate din Timișoara cei mai buni studenți primesc burse lunare...

La o universitate din Timișoara cei mai buni studenți primesc burse lunare mai mari decât un salariu minim

0
DISTRIBUIȚI

O universitate de stat din Timișoara oferă, începând cu acest an academic, burse fabuloase celor mai buni studenți. Astfel, în conturile tinerilor de nota 10 de la Universitatea Politehnica intră în fiecare lună 1.500 lei, mai mult decât un salariu minim pe economie. Plus că studenții care provin din familii modeste primesc încă o bursă socială de 500 lei în fiecare lună.

“Pentru studenții de nota 10, s-a ajuns la 1.500 lei bursa pe lună. Vorbim de valori nete, la care se mai pot adăuga și bursele sociale. Deci, dacă un student are o condiție modestă, învață bine, poate depăși 2.000 de lei bursa lunară. În general, bursele la Politehnica sunt între 600 și 1.000 lei pentru un student obișnuit, plus bursa socială, deci sunt valori destul de mari. Suntem printre puținele universități din România care pe lângă bursele oferite de statul român, oferim și burse speciale, prin care promovăm performanța nu doar în domeniul educațional, ci și cultural sau sportiv.


Ne ajută și companiile”, ne-a declarat Viorel Șerban, rectorul Universității Politehnica din Timișoara.

Și masteranzii înscriși la universitatea de stat din Timișoara primesc burse de merit care se apropie de 1.000 de lei pe lună. În viitorul apropiat, împreună cu câteva companii, Universitatea Politehnica va iniția un proiect în premieră națională, prin care să sprijine financiar și doctoranzii.

“Ne dorim să sprijinim tinerii doctoranzi să rămână în Politehnica. De obicei, companiile sprijină tinerii să-i atragă la ele, dar au ajuns și companiile la vorba noastră. Pentru a avea absolvenți de calitate, trebuie să avem cadre didactice de calitate. Ori cadre didactice de calitate rămân doar dacă există și o motivație financiară, pentru că este foarte greu ca un tânăr de 25 de ani să se mulțumească cu 1.000 de euro salariu brut pe lună, când el poate obține, la același volum de muncă, dublu sau triplu la o companie”, a mai explicat Viorel Șerban.

Potrivit rectorului Universității Politehnica din Timișoara, aproape 70% dintre studenții instituției primesc burse de merit sau sociale. Doar 35% dintre studenții înscriși la universitatea timișoreană provin din județul Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.