Viitorul cel mai mare pasaj din Timișoara a fost prezentat de primarul...

Viitorul cel mai mare pasaj din Timișoara a fost prezentat de primarul Robu. Ce pune sub semnul întrebării realizarea proiectului

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, anuță că în viitorul apropiat în capitala Banatului vor începe lucrările pentru construcția a două pasaje noi.

„Stimați timișoreni, mai avem o mulțime de pasaje de făcut. Și le vom face pe toate, dar nu vom mai suferi la niciunul ca la cele două, pentru că, spre exemplu, Pasajul Solventul, care va fi următorul, când va fi realizat nu perturbă nimic. Ne vom trezi că avem o nouă funcționalitate în infrastructura de mobilitate a orașului, una extraordinară și am explicat de multe ori de ce nu am făcut Pasajul Solventul mai devreme”, a ținut să li se adreseze direct cetățenilor edilul-șef, continuând dezvoltarea pe larg a proiectului.


„Nu l-am putut face mai devreme pentru că nu avem proprietatea asupra terenului, nici la ora actuală. Sper să se rezolve într-un orizont de timp rezonabil, într-o lună sau două aceste probleme și iarăși avem nevoie de guvernul României pentru rezolvare pentru că proprietarii terenului Solventul nu pot să ne cedeze teren, deși ei pot să ne cedeze pentru că apare în documente că e cu clădiri, dar clădirile nu există și ca să le radiem, trebuie prin ANAF cu aprobarea Ministerului Finanțelor, că ANAF-ul local nu este abilitat să se implice în astfel de probleme și din astfel de rațiuni stăm pe loc”,a declarat Robu.

Primarul ar vrea ca municipalitatea să acceseze fonduri de la UE pentru construcția pasajului, care va fi cel mai larg din oraș, cu trei benzi pe sens, trotuare și piste de biciclete.

Al doilea pasaj care va fi construit se va face parțial cu bani de la investitorul Iulius Mall – Open Ville. „Ieri am discutat cu reprezentanții Iulius Mall asupra a ceea ce pretindem de la ei pentru realizarea acelui subpasaj în Piața Consiliului Europei și am covenit ca de la sensul giratoriu nou de pe Bulevardul Antenei să se intre pe domeniul Iulius Mall, va fi Open Ville și se va merge în subteran. Tunelul va fi făcut de către Iulius Mall. La ieșirea din teren, se va merge relativ puțin la suprafață spre intersecția Piața Consiliul Europei și acolo investitorul Iulius Mall ne va preda studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru subpasajul care va duce până pe Circumvalațiunii. Practic, doar drumul de la ieșirea de pe domeniul Iulius Mall se va face cu bani de la bugetul local”, a explicat edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.