Alfred Simonis cere comisie de anchetă pentru toate contractele cu Primăria Timișoara...

Alfred Simonis cere comisie de anchetă pentru toate contractele cu Primăria Timișoara ale firmei care a renovat poarta de pe Calea Lugojului

0
DISTRIBUIȚI

Lucrările efectuate de firma Stareto SRL, cea care s-a ocupat și de reabilitarea porții prăbușite de pe Calea Lugojului, vor fi verificate la sânge pentru a se stabili dacă acestea prezintă sau nu un pericol. Asta a anunțat deputatul PSD Alfred Simonis, care spune că foștii săi colegi din Consiliul Local Timișoara vor face o comisie de verificare a lucrărilor realizate de Stareto, în ultimiii ani.

„Știu că a fost o întreagă dezbatere în ultima lună și jumătate de când s-a întâmplat acea tragedie, de fapt acele tragedii.


A meritat să comentez foarte mult acest lucru, nu am să mă refer foarte mult la tragedie în sine, ci la consecințele și cauzele care au dus la evenimente. Aș începe spunând că acea poartă de pe Calea Aradului care este identică cu cea de pe Calea Lugojului a fost executată de aceeași societate. Panourile de pe ea au fost demontate de câteva zile din ordinul prefectului județului Timiș în urma unei ședințe a Comitetului pentru situații de urgență. Primăria (Timișoara – n.r.) a pretins că își dorea să facă acest lucru, însă mi-e greu să înțeleg de ce au trecut două luni de zile de când noi, opoziția, tot cerem să facă ceva, iar primăria nu a reușit să facă nimic numai după ce s-a întâlnit acel comitet. Sunt foarte curios cine răspunde de cheltuiala de 100.000 de euro pentru cosmetizarea celor două porți. Cine va suporta această cheltuială, pentru că a fost atribuită direct, așa cum se atribuie foarte multe contracte. Am aflat că societatea respectivă are lucrări cu primăria de 10 milioane de lei, în ultimii ani, toate prin atribuiri directe, și am decis împreună cu colegii consilieri să demarăm o comisie care să încerce să afle ce tipuri de lucrări a mai executat această societate pentru că dacă pe lângă modernizarea celor două porți au fost școli, spitale, acoperișuri, s-ar putea să se mai întâmple tragedii atunci când vor mai fi condiții meteo nefavorabile. (…) Într-un fel sau altul aceste firme care primesc aceste lucrări prin atribuire directă au legături cu PNL, asta în ultima vreme, în timp ce liderul județan acuză pe toată lumea, mai puțin pe sine”, a declarat Simonis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.