Radu Suciu își dorește un duel fairplay cu ASU Poli: ”Nu are...

Radu Suciu își dorește un duel fairplay cu ASU Poli: ”Nu are sens să dezgropăm ce a fost”. Cum crede antrenorul Ripensiei că pot fi atrași spectatorii timișoreni

0
DISTRIBUIȚI
Radu Suciu

Ripensia și ASU Politehnica se revăd la un nivel mai înalt după derby-urile purtate la nivel județean. Radu Suciu, în continuare ”interimar” pe banca roș-galbenilor, consideră că în trecut meciurile dintre cele două au generat și episoade negative în afara terenului. Oficialul formației din Ciarda Roșie a explicat și opțiunea de a nu juca pe ”Dan Păltinișanu” acest meci.

”E un meci puțin aparte pentru că e un duel local, dar noi vrem să-l abordăm ca pe un meci obișnuit și să încercăm să facem jocul nostru cel mai bun pe care putem să-l etalăm acum. Vrem să jucăm acasă, pur și simplu cu UTA am jucat în deplasare, că în ultima vreme ei au jucat mai des acolo. Meciul se putea televiza și la noi dacă se dorea… sunt amănunte pe care conducerea le știe”, a declarat Radu Suciu pentru PRESSALERT.ro.

”Ripi” are sub comanda lui Suciu în acest sezon patru remize consecutive cu același scor: 1-1. ”Sigur, noi încercăm să-l abordăm normal, pe ideea că cea mai bună abordare e să obținem cât mai mult de la fiecare partidă. Să-l uităm pe cel precedent și să nu ne gândim la următorul atunci vom reuși un parcurs regulat. Eu cred că așa trebuie abordat acest campionat. Să nu facem un capăt de țară dintr-un meci, indiferent cu cine jucăm… Aceste rezultate de egalitate nu sunt întâmplătoare, în trei jocuri am condus și ne-am retras după ce am marcat, doar cu Călărașiul nu am avut de ales pentru că am rămas în zece oameni. Iar la Tg. Jiu unde am fost conduși am revenit și am jucat bine până în final”, a mai spus antrenorul Ripensiei.


Acesta a admis că în duelul precedent a încercat să și menajeze câțiva titulari obișnuiți, așa cum e cazul lui Vlădia și Ungureanu, dar a luat deciziile tactice și ”din alte considerente”. În continuare Ripensia nu se poate baza pe serviciile fundașilor Mihai Hecsko și Laurențiu Luca, ambii având probleme medicale.

”Se pare că lucrurile se desfășoară normal acum”

Referitor la încleștările mai tensionat din trecut cu ASU Poli, Radu Suciu e convins că dacă se elimină lucrurile negative care nu țin de partea sportivă, ambele echipe ar avea de câștigat.

”Meciurile acestea sunt istorie…”, a precizat Suciu cu referire la ultimele două întâlniri, un 2-1 în Cupă pentru ”Ripi”, respectiv acel 2-6 pe ”Păltinișanu”. Meci după care Suciu și-a încheiat primul mandat pe banca roș-galbenilor. ”Dacă cele două echipe, de acum înainte, vor aborda meciurile strict pe teren și, nu se va mai întâmpla ce s-a întâmplat în anii precedenți – s-au purtat dispute și în afara terenului – atunci, încet încet, putem să readucem spectatorii la teren. Și noi, și ASU… Așa cred, în perpectivă. Deși nu va fi ușor. Din punctul meu de vedere s-au întâmplat destul lucruri care nu au fost la locul lor. Nu are sens acum să dezgropăm ce a fost. E bine că au trecut și să nu mai vină… Pare că lucrurile se desfășoară normal acum. Sper ca atmosfera în competiție să fie cea normală. Așa pare că va fi. Timișoara are nevoie de două echipe bune în Liga a II-a. Încă sunt jucători care vin de jos, de la echipele de juniori, și ar trebui să aibă unde să joace”, a conchis Radu Suciu.

Meciurile dintre Ripensia și ASU Poli au cunoscut mai multe episoade interesante. În prima întâlnire oficială, un succes cu 3-2 la penalty-uri în Cupă pentru ”Băieții în ghete”, suporterii alb-violeți au dărâmat de bucurie porțiuni ale gardului de la tribuna a doua a arenei ”Electrica”. Următoarea întâlnire, la nivelul Ligii a IV-a, s-a disputat pe arena CFR cu porțile închise după o sancțiune primită de ASU Poli. La acel meci ripensiștii au contestat dreptul de joc al lui Dorin Codrea, pentru că adolescentul nu avea buletinul la el.

Partida FC Ripensia – ASU Politehnica se dispută mâine, de la ora 11.00, pe Arena ”Ciarda Roșie”. Alb-violeții sunt mai bine clasați după 17 runde, locul 7, cu 27 de puncte. De partea cealaltă, roș-galbenii sunt pe 11, cu 21 de puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.