Flavius Biea a suferit prima înfrângere la profesioniști. Boxerul din Banat, învins...

Flavius Biea a suferit prima înfrângere la profesioniști. Boxerul din Banat, învins dramatic prin KO de ucraineanul Valentyn Golovko în gala de la Buzău

0
DISTRIBUIȚI
Biea a pierdut centrua câștigată la Timișoara. Foto: Gabriel Brezeanu

Flavius Biea a avut parte în această seară de cea mai dificilă luptă din cariera de boxer profesionist. Sportivul din Timișoara a pus la bătaie, în gala ”Lupii din Carpați” de la Buzău, centura WBA continentală la semimijlocie, dar a pierdut în fața lui Valentyn Golovko. Mai experimentat, pugilistul ucrainean a dat lovitua decisivă când mai erau 29 de secunde din meciul de 12 runde și s-a impus astfel prin KO tehnic.


E prima înfrângere la profesioniști pentru Biea după startul fulminant cu 12 victorii.

Inițial cu un alt adversar și în altă dată, lupta de la Buzău s-a dovedit mai dificilă pentru Biea. În ciuda pregătirii temeinice, inclusiv în Anglia, unde a avut o carieră interesantă după ce renunțase la amatorism, bănățeanul avea de înfruntat și câteva necunoscute. Adversarul său, mai în vârstă cu doi ani, și cu mai multe meciuri, 25, dar și cu două înfrângeri 6, s-a dovedit și mai șiret de-a lungul partidei.

Meciul vedetă al serii, cu ucraineanul Golovko, nu a început foarte bine pentru Biea. Pugilistul din Banat a încasat o lovitură în zona pometelui, dar aceasta a venit în urma unui cap aplicat de adversar la un clinci. Mai mult, runda a 3-a a fost adjudecată cu siguranță de pugilistul mai experimentat după ce Flavius Biea a părut în dificultate. Totuși, treptat balanța s-a echilibrat. Boxerul nostru a trimis lovituri bune spre figura lui Valentyn Golovko. Iar, după șapte runde, se părea chiar că Biea e pe drumul spre o victorie. Din păcate din runda a zecea ucraineanul a revenit în control și a făcut ca loviturile de pe figura bănățeanului să fie mai vizibile. Se părea că totul se va decide la puncte după runda a 12-a, din păcate Golovko, care nu a jucat mereu foarte curat, a reușit să-l răpună pe Biea când mai erau 29 de secunde.

Timișoreanul a fost încurajat frumos de publicul din Brăila, care, mai devreme s-au bucurat de victoria localnicului Bogdan Dinu în fața brazilianului Do Nascimento.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.