Reacția primarului Robu după acuzațiile venite dinspre Consiliul Județean Timiș legate de...

Reacția primarului Robu după acuzațiile venite dinspre Consiliul Județean Timiș legate de pierderea ajutorului de la Guvern pentru Colterm

0
DISTRIBUIȚI

Acuzele apărute în urma discuției dintre premierul Mihai Tudose și șeful Consiliului Județean Timiș Călin Dobra și prefectul Eva Andreaș cu privire la faptul că Primăria Timișoara nu ar fi făcut demersuri pentru a cere bani pentru stingerea datoriilor istorice ale Colterm sunt false. Asta spune primarul Nicolae Robu, care a venit astăzi la conferința de presă cu un dosar plin cu adrese, pentru a-și dovedi afirmațiile. 120 de milioane de lei au fost alocați de guvern pentru societățile de termoficare din țară. Pe lista însă nu se afla și Colterm.

„Am fost uimit să văd un comunicat astăzi de la Consiliul Județean Timiș prin care invinuia primăria că nu a făcut demersuri către guvern pentru a primi bani din primăvară și până în această săptămână.


Ultima adresă e din 6 decembrie. Avem din octombrie, avem nenumărate, eu nu știu cum s-a putut face o asemenea afirmație fără să fim întrebați. Dosarul cu documente arată demersurile. Este o notă de fundamentare din primăvară, pe baza ei CJ Timiș și prefectura trebuie să genereze un act normativ. Noi trimitem actele prin e-mail, fax, dar obligatoriu și prin Poșta Militară. Domnul director Șerpe (n.r Emil Șerpe, director Colterm) spune că au fost trimise și a fost acolo la mai multe discuții pe subiectul acesta. Am vorbit ieri cu domnul secretar de stat Dorel Vișan de la Ministerul Energiei și am stabilit ce trebuie făcut. Am inițiat o nouă notă de fundamentare și s-a elaborat un nou proiect de act normativ de către CJ Timiș și prefectură și luni va merge la București domnul Șerpe și va fi o discuție pe acest subiect”, a declarat Robu.

Colterm a solicitat în acest an nu mai puțin de 34.000.000 de lei de la guvern, pentru plata unor datorii istorice. Conform primarului Nicolae Robu, în prezent Colterm are datorii de 110.000.000 de lei plus încă 16.000.000 de lei penalități. În total, primăria a virat în acest an 28.000.000 de lei în conturile Colterm – suma reprezentând 30% din majorarea de capital de 84.000.000 de lei aprobată anul trecut, 10.000.000 de lei pentru acoperirea pierderilor induse și 40.000.000 de lei, pentru plata subvențiilor la căldură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.