Imagini emoționante de la Curtea de Argeș. Mii de oameni și-au luat...

Imagini emoționante de la Curtea de Argeș. Mii de oameni și-au luat rămas-bun de la regele Mihai I FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-454440081">

Sute de oameni s-au adunat deja la Catedrala Arhiepiscopală de la Curtea de Argeș, unde urmează să ajungă catafalcul cu sicriul regelui Mihai I și, ulterior, să fie îngropat. Au ajuns aici deja și participanți de rang înalt la funeraliile regale, printre cei mai notabili fiind nepotul regelui, Nicholas de Methford-Mills.

Întreaga ceremonie este devansată din cauză că trenul regal are o întârziere de peste 20 de minute. Astfel, ultima etapă a funeraliilor va începe cu cel puțin 10 minute întârziere.

UPDATE Trenul regal a ajuns în gară în urmă cu puțin timp în gara de la Curtea de Argeș, unde sunt adunate sute de persoane. Sicriul a fost scos din garnitură și va fi transportat cu o mașină la Catedrală.

UPDATE 19.00 Cortegiul funerar a ajuns în curtea Catedralei Arhiepiscopale. În jurul lăcașului de cult este o liniște incredibilă, întreruptă doar de rugăciunile celor peste 300 de preoți adunați în catedrală. După slujba religioasă de înmormântare, care este în desfășurare, va avea loc ceremonia de înhumare. Miile de oameni adunați în fața bisericii urmăresc slujba pe ecrane uriașe, montate în prealabil.

UPDATE 19.50 Au fost trase 21 de salve de tun, în timp ce sicriul regelui a fost introdus în catedrala nouă. Sicriul a fost coborât în criptă.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.