Mii de sârbi din Timișoara au sărbătorit Revelionul pe rit vechi: de...

Mii de sârbi din Timișoara au sărbătorit Revelionul pe rit vechi: de ce sparg pahare la miezul nopții FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1846415503">

Cei aproximativ 4.000 de sârbi din Timișoara au sărbătorit, noaptea trecută, Revelionul pe rit vechi. În mai multe restaurante din oraș au fost organizate petreceri, unde sârbii au intrat în noul an distrându-se până dimineața.

Una dintre cele mai cunoscute tradiții de Revelion este spartul paharelor după miezul nopții. Astfel, după ce au băut șampania, petrecăreții au spart paharele, pentru ca ghinionul să dispară în noul an.

“Spartul paharelor semnifică spartul ghinionului. Să intrăm în Anul Nou curați, fără păcate, fără ghinion și să știm să ne distrăm”, a explicat Iavor Radencovici, patronul unuia dintre cele mai cunoscute restaurante sârbești din Timișoara, aflat în centrul orașului.

Aici a fost organizată o petrecere de pomină de Revelion, invitat special fiind o solistă cunoscută din Serbia.

“Comunitatea sârbească din Timișoara reprezintă o comunitate pe care o apreciem și o respectăm. Nu putem decât să ne bucurăm de evenimentele organizate”, a precizat viceprimarul Dan Diaconu, prezent la petrecerea de Revelion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.