Au apărut primele certitudini la Ripensia. Paul Codrea, despre prima săptămână ca...

Au apărut primele certitudini la Ripensia. Paul Codrea, despre prima săptămână ca antrenor al roș-galbenilor: ”I-am surprins puțin pe jucători”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Ripensia Timișoara / Facebook

FC Ripensia Timișoara a fost printre cele mai harnice divizionare secunde. Formația pregătită de Paul Codrea are deja opt zile de pregătire în spate în 2018 și a ajuns la o înțelegere cu câțiva dintre jucătorii noi care au apărut la primele antrenamente. Noul tehnician al roș-galbenilor nu și-a menajat elevii.

”Am început destul de tare antrenamentele, într-un ritm destul de alert, i-am surprins puțin pe jucători. Se așteptau să o luăm mai ușor, dar faptul că nu facem cantonamentul m-a forțat să încep mai tare. Au răspuns destul de bine, nu le e ușor, dar asta e perioada de pregătire”, a declarat Paul Codrea pentru Pressalert.ro.

Fundașul central Alin Burdeț (18 ani), fundașul stânga Andrei Popescu (19 ani) și Costel Zurbagiu (25 ani) sunt jucătorii noi pe care Codrea se va baza sigur în primăvară. Cu primii doi tânărul antrenor a lucrat și la Ghiroda în toamnă, în timp ce cel din urmă vine de la Fortuna Becicherecu Mic, lider din ”Județ”, dar are o experiență vastă în C. Fostul mijlocaș așteaptă și revenirea lui Mediop, care a plecat acasă să-și facă nu nou pașaport. Golgheterul e așteptat să revină mâine, dar nu se știe sigur unde va evolua în continuare. ACS Poli și Viitorul au fost printre echipele de primă ligă ce s-au arătat interesate de serviciile vârfului de 26 de ani.

”Momentan nu avem alte noutăți, așteptăm zilele acestea.


Așteptăm să se întoarcă Mediop, să vedem ce oferte mai are, pentru că își caută echipă. Nu excludem nici posibilitatea să rămână în continuare… Noi ne dorim anumiți jucători, am avut multe discuții, dar sunt foarte mulți factori la mijloc. Dacă pot să ne ajute imediat îi aducem, dacă nu, nu. Oricum eu spun că nucleul echipei e destul de bun, omogen, avem și destui tineri, lotul e numeric okay, valoric de asemenea. Bineînțeles că se poate îmbunătăți, dar cu doi-trei jucători, nu zece”, a mai spus Codrea. Un alt junior cu care ”principalul” lui ”Ripi” a lucrat la Ghiroda și care ar putea fi luat în Ciarda Roșie e portarul Mario Contra, care se află deocamdată în cantonament cu echipa de care aparține, ACS Poli. Dar el poate fi cedat Ripensiei în condițiile în care formația lui Popa nu se va mai despărți de unul dintre cei trei portari seniori. De altfel gruparea de primă ligă urmează să înregistreze contractul lui Adrian Zaluschi, care va fi deocamdată împrumutat până în vară. ”Eu îl doresc, am și declarat asta, să vedem dacă Poli îl lasă, noi dorim să-l transferăm. Eu am colaborat bine cu el, șase luni la Ghiroda, e un portar de perspectivă și cred că va fi și în beneficiul lui Poli să aibă un portar tânăr care evoluează la Liga a II-a”, a precizat tehnicianul ripensiștilor. O altă noutate în stafful nou promovatei în B e cea a preparatorului fizic Silviu Nișu.

La capitolul plecări figurează numele lui Vasiliu, care va merge la Seceani (Liga IV), juniorul Eduard Codrean, care se va pregăti cu a doua echipă și poate să-și găsească de asemenea o nouă formație, și Berivoiescu, care a cerut permisiunea de a se antrena cu Ghiroda. Cei trei nu au prins decât câteva selecții împreună în tot sezonul de toamnă al primei echipe.

Sâmbătă, Ripensia dispută primul amical al iernii, cu Fortuna Becicherecu Mic, la Urseni. De asemenea roș-galbenii și-au completat programul amicalelor cu un joc împotriva Universității Cluj, meci programat pe 16 februarie.

Suporteri în Tanzania

Pentru a doua oară în acest sezon ”Ripi” și-a surprins fanii de pe Facebook cu imagini ale unor susținători din… Tanzania. Șase ”ultrași” dintr-o zonă evident mai călduroasă a globului apar într-un video sărind și strigând: ”Hai Ripensia!”. ”E simpatică”, a spus Paul Codrea despre filmarea cu galeria din inima Africii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.