Ziggy Marley, primul cap de afiş anunțat la festivalul EXIT din acest...

Ziggy Marley, primul cap de afiş anunțat la festivalul EXIT din acest an VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Considerat a fi unul din cele mai importante festivaluri din Europa, EXIT Festival – manifestare care are loc în fiecare vară în Novi Sad – aduce şi în acest an un line-up de invidiat, primul cap de afiş anunţat de organizatori fiind nimeni altul decât Ziggy Marley.

Festivalul care va avea loc în perioada 12 – 15 iulie 2018, în cetatea Petrovaradin din Novi Sad, Serbia, aduce o serie de artişti celebri printre care se numără Alice Merton, Jax Jones, Ofenbach, Mahmut Orhan, Burak Yeter, Dog Eat Dog, Slaves, Grave Digger, Slapshot, Idles sau Asphyx.

Pe scena principală din cetatea Petrovaradin va fi prezent regele reggae, Ziggy Marley. Deși tatăl său, Bob Marley, este regele etern al genului, David Nesta, zis Ziggy, a reușit să îmbogățească moștenirea familiei cu 27 de albume și opt premii Grammy, ca niciun alt artist reggae înaintea lui.

Tot pe scena principală se va dezlănțui Alice Merton, reprezentantă a noii generații rock, a cărei melodie „No Roots” a cucerit topurile americane și europene.

Jax Jones este o vedetă a muzicii house, a cărui melodie „You Don’t Know Me” a fost nominalizată la premiile Brit Awards și a fost prezentă la toate posturile radio pe tot parcursul anului 2017.

Piesa duo-ului francez Ofnbach – „Be mine” – a fost un hit toată vara trecută. Ideea de a mixa stilul rockabilly cu muzică house a adus un aer proaspăt lunilor de vară, iar single-ul „Katchi” reușește să facă zilele de iarnă mai călduroase.

Dj-ul Mahmut Orhan va ajunge la EXIT cu mega-hiturile „Feel”, „Save me” și remixul temei muzicale a serialului Game of Thrones.


Alături de el vine olandezul de origine turcă, Burak Yeter, la fel de cunoscut și talentat, a cărui melodie „Yesterday” hipnotizează cluburile de pe glob, de un an întreg.

Scena Fusion, una dintre preferatele de public, va găzdui cele mai tari trupe punk din prezent: tinerii punkiști din Kent, Slaves, cu piesele „The Hunter” și „Cheer Up London” sau trupa Idles, care a cucerit anul trecut publicul și criticii cu primul lor album „Brutalism”. Publicul va fi cutremurat de trupa hardcore rap Dog Eat Dog, de pionierii heavy-metal din Germania, Grave Diggers, dar și de Bombers, spun organizatorii festivalului.

Vor mai urca pe scena Explosive și legendarii Slapshot și Asphyx. Festivalul Exit îi va găzdui și pe The Hellfreaks, Noctiferia din Slovenia, trupa rusă de gothic doom Little Dead Bertha și trupele locale The Stone, The Bloody Earth, Pogonbgd și Nemesis.

Pornit în anul 2000 ca o mişcare de tineret ce s-a opus regimului condus de Slobodan Milosevic, EXIT a crescut şi s-a transformat într-unul dintre cele mai importante festivaluri din lume, printre artiştii ce i-au trecut pragul de-a lungul vremii numărandu-se Red Hot Chili Peppers, Madonna, Depeche Mode, Robbie Williams, Guns’n’Roses, Arctic Monkeys, The Prodigy şi mulţi alţii.

După ce EXIT Summer of Love 2017 a strâns în jurul său patru festivaluri, EXIT Freedom 2018 a reușit să adune cinci festivaluri în cinci țări diferite: EXIT, Festival 84, Sea Star, Revolution din Timișoara și Sea Dance. Bilete pot fi cumpărate via exitfest.org, în timp ce agenția oficială exittrip.org oferă pachete turistice care conțin bilete, transport și cazare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.