Suspans fără precedent în duelul dintre BC SCM Timișoara și CSU Sibiu...

Suspans fără precedent în duelul dintre BC SCM Timișoara și CSU Sibiu din Cupa României. ”Leii” merg în semifinale după trei runde de prelungiri!

0
DISTRIBUIȚI

BC SCM Timișoara a avut parte de un duel incredibil cu CSU Sibiu în sferturile Final Eight-ului Cupei României. După 78-78 în timpul regulamentar, cele două combatante au avut nevoie de nu mai puțin de trei reprize de prelungiri pentru deciderea formației care avansează. Victoria a revenit, în fine, ”leilor”, scor 103-101, după 88-88 în prima, respectiv după 98-98 în a doua rundă de overtime. Octavian Popa Calotă poate fi considerat eroul alb-violeților.

Din păcate doar fanii ”leilor” de la fața locului au putut să vadă acest meci de poveste. Televiziunea care deține drepturile și care trebuia să transmită jocul și-a schimbat programul. Partida de la Sf. Gheorghe a început bine pentru BC SCM Timișoara, care a câștigat clar primul sfert, scor 27-13. A fost și +18 pentru ”lei” la început. Bănățenii începuseră în formula: Popa Calotă, Drăgușin, Mijajlovic, Jeremic și Komatina. Sibienii, care au apelat foarte puțin la Jordan Williams, noul jucător cu trecut în NBA, au început să recupereze timid în sfertul 2, unul încheiat cu scorul de 49-39 în favoarea BC SCM. Era un semnal de alarmă după o apropiere inclusiv la cinci puncte distanță a ardelenilor. În sfertul 3 Jeremic și-a dus echipa la +14. dar CSU a revenit. Doar opt puncte mai separau cele două formații înaintea ultimelor zece minute din meci.

În sfertul 4, cu trei minute înainte de final Sibiul prelua pentru prima dată conducerea (76-74). Ultimele secunde s-au disputat pe muchie de cuțit. Alb-violeții au revenit în avantaj (76-78) în ultimul minut, dar Pratt a egalat de la ”libere” cu 17 secunde rămase din timpul regulamentar.


După timeout-ul cerut de Tudor Costescu Burdgess a încercat trița la ultima fază, dar a ratat, și jocul a fost trimis în overtime.

Trei runde de prelungiri

În prelungiri Sibiul a condus cu 81-78, dar când mai era un minut trița lui Mijajlovic inversează situația: 82-85. Mai mult, Popa Calotă și-a dus echipa la +5 de la ”libere”. Pratt și-a readus echipa în ”cărți” pentru calificare când mai erau 25 de secunde (86-87). Dar tot el a ratat trița care ar fi răsturnat situația în final. Ca dramatismul să atingă cote și mai înalte Cooper Williams ratează ”liberele” salvatoare la 86-88 și patru secunde de joc din overtime 1, dar tot el recuperează și marchează cu două secunde pe ceas pentru 88-88. Timeout BCT, dar la reluare Popa Calotă nu reușește punctele victorioase și a urmat o nouă repriză de prelungiri.

Meciul prelungit a avut și alte efecte asupra ”leilor”, dacă sibienii au rămas doar fără Davis și Laser, bănățenii pierduseră trei jucători pentru faulturi: Drăgușin, Jeremic și Gheorghe. În ”overtime 2” BC SCM a reușit să se distanțeze la patru puncte după o nouă reușită marca Mijajlovic. Omul finalurilor, Cooper Williams a replicat încă o dată pentru Sibiu și Pratt a egalat situația: 95-95. Din înger însă sârbul Mijajlovic devine demon după un fault nesportiv. În mod incredibil și a doua repriză de prelungiri se încheie la egalitate perfectă: 98-98. BCT-ul l-a pierdut între timp și pe Diaz.

Chiar și așa, overtime 3 a început din nou bine pentru bănățeni. Popa Calotă a dus scorul la 103-98. Mai era un minut și Sibiul nu punctase în această rundă. Dar aceiași Pratt și Williams au redus din diferență apoi. Dragoste, Kinard II și Paliciuc s-au alăturat celor ieșiți din joc pentru faulturi. Astfel că ”leii” păreau avantajați și de acest capitol. Cooper ratează în ultima secundă de această dată și s-a încheiat 103-101 în favoarea alb-violeților.

BC SCM Timișoara e echipa care va înfrunta mâine, de la ora 20.00, câștigătoarea dintre Pitești și U-BT Cluj.

Octavian Popa Calotă a fost omul meciului de azi, autor a 31 de puncte, inclusiv al celor decisive. Pentru ”leii” au mai punctat: Mijajlovic (28 puncte), Drăgușin (8 pt., 10 rec.), Jeremic (8), Komatina (11), Burdgess (9) și Diaz (8). De partea cealaltă cel mai bun realizator al sibienilor a fost Monyea Pratt, cu 18 puncte (14 recuperări).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.