Credincioșii de diferite confesiuni, protest împotriva avorturilor în fața Maternității “Odobescu”, timp...

Credincioșii de diferite confesiuni, protest împotriva avorturilor în fața Maternității “Odobescu”, timp de 40 de zile. Timișul, fruntaș la întreruperi de sarcină

1
DISTRIBUIȚI

Credincioși de diferite confesiuni din Timișoara au de gând, și în acest an, să-și arate nemulțumirea cu privire la numărul mare de avorturi, solicitând stoparea lor. În acest sens, timp de 40 de zile, sute de voluntari se vor așeza, pe rând, în fața Maternității “Odobescu” a Spitalului Municipal Timișoara, ținând în mâini pancarte cu mesaje pro-viață. Acțiunea are loc în perioada 14 februarie – 25 martie și este organizată în cadrul campaniei “40 de Zile Pentru Viață”, care se desfășoară simultan și în alte 741 de orașe din 47 de țări din întreaga lume.

“Dorim să conștientizăm opinia publică cu privire la valoarea vieții intrauterine și să atragem atenția asupra consecințelor negative ale avortului, în primul rând asupra femeii, iar apoi și asupra întregii societăți românești. Pentru că fiecare ființă umană are dreptul la viață, conform Declarației universale a Drepturilor omului, dorim să fim o voce a copiilor nenăscuți, cerându-i lui Dumnezeu să oprească avorturile în Timișoara și în România”, spune Claudiu Petre Morar, în numele comitetului de organizare.

Potrivit organizatorilor, în fiecare zi, între orele 07.00 – 19.00, între trei și șapte voluntari vor fi prezenți în fața Maternității “Odobescu”, cu pancarte în mână, manifestarea fiind una tăcută.


De asemenea, voluntarii vor împărți pliante și broșuri trecătorilor cu mesaje pro-viață.

“Având în vedere că România este încă pe primele locuri la numărul de avorturi, iar Timișul este pe locul doi cu puțin peste 4.000 avorturi/an, din care 251 la adolescente între 15-19 ani (conform datelor Ministerului Sănătății furnizate de INS, 2015), dorim să atragem atenția comunității locale asupra consecințelor pe care le are întreruperea de sarcină la cerere pe plan fizic, psihic, relațional și social. Scopul esențial al campaniei nu este de a manifesta împotriva cuiva, ci pentru a susține dreptul la viață a copiilor nenăscuți”, transmit organizatorii campaniei.

Conform Centrului de Calcul, Statistică Sanitară și Documentare a Ministerului Sănătății, se estimează că din 1958 până în 2008, în România au fost avortați peste 22 de milioane de copii.

Campania „40 de zile pentru viață” de la Timișoara este organizată de creștini de diferite confesiuni, fiind sprijinită și de IPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, și susținută de Biserica Romano-Catolică, Biserica Greco-Catolică, Biserica Reformată, Biserica Baptistă, Biserica Penticostală, Bisericile non-denominaționale, Biserica Adventistă, Biserica Evanghelică și Biserica Creștină după Evanghelie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.