Atac terorist în sudul Franţei. Cel puţin o persoană a fost împuşcată...

Atac terorist în sudul Franţei. Cel puţin o persoană a fost împuşcată mortal, după o luare de ostatici într-un supermarket

0
DISTRIBUIȚI
Foto: mediafax.ro

Un individ înarmat cu un pistol a luat ostatici într-un supermarket din localitatea Trebes, situată în apropierea oraşului Carcassonne din sudul Franţei, a anunţat, Ministerul francez de Interne, iar atacatorul pretinde că este membru al reţelei teroriste Stat Islamic, relatează site-ul postului BBC News. Prim-ministrul Franţei, Edouard Philippe, a declarat, astăzi, că luarea de ostatici din oraşul francez este un act terrorist, informează Le Figaro, citat de Mediafax.

O persoană sau două au fost împuşcate mortal în luarea de ostatici din sudul Franţei, a anunţat un reprezentant al Jandarmeriei franceze, informează Le Figaro.

”Din păcate, avem informaţii despre o persoană sau două care ar fi decedat, însă nu putem să trimitem un doctor înauntru”, a declarat Jean-Valéry Letterman, comandant al Jandarmeriei franceze.


Potrivit Le Figaro, un angajat al supermarketului a fost omorât, iar în interiorul clădirii nu ar exista alţi ostatici.

Eric Ménassi, primarul localităţii Trebes, a declarat că atacatorul este în clădire doar cu un ofiţer al Jandarmeriei.

Prim-ministrul francez Édouard Philippe a precizat că situaţia din Trebes este ”serioasă”, adăugând că procurorii din divizia Antiteroristă din Paris investighează incidentul.

Martorii au precizat că un bărbat înarmat a intrat în supermarket în jurul orei locale 11 (12, ora României) şi a tras mai multe focuri de armă, relatează BFMTV.

Potrivit ziarului La Dépêche du Midi, atacatorul a intrat în supermarket, unde a deschis focul asupra unui ofiţer de securitate, iar ulterior a luat mai mulţi ostatici.

Forţele speciale de Poliţie au ajuns la supermarketul ”Super U”. Prefectura din Aude a anunţat pe Twitter că în zona supermarketului are loc o amplă operaţiune a forţelor de securitate şi i-a îndemnat pe oameni să evite zona pentru a facilita accesul forţelor de securitate.

Potrivit autorităţilor, atacatorul pretinde că este membru al reţelei teroriste Stat Islamic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.