Edilul-șef renunță la scăderile salariale din primărie. Funcționar public: „Toate persoanele care...

Edilul-șef renunță la scăderile salariale din primărie. Funcționar public: „Toate persoanele care nu sunt obediente sunt hărțuite și discriminate ca și mine”

0
DISTRIBUIȚI

Anunț surpriză făcut de primarul Timișoarei, astăzi, în ședința Consiliului Local Timișoara pe tema scăderilor de salarii anunțate încă din luna ianuarie. Pe ordinea de zi a ședinței de plen de astăzi ar fi trebuit să se afle un proiect prin care salariile mai multor funcționari urmau să scadă, din cauză că, susține Robu, aceștia nu își fac treaba ca la carte. Vizați erau șase angajați de la Direcția de Urbanism și de la Relații cu Publicul. Proiectul a fost însă retras de pe ordinea de zi, chiar de primarul Nicolae Robu, care și-a motivat decizia în fața aleșilor locali.

„Sunt prevederi în lege care spun că la gradații egale salariul trebuie să fie același. Nu scrie niciunde în afară de texte generice mai generale de fapt că se ia în considerare și cum se ia în considerare calitatea prestației, deci unde sunt enunțate principii, printre principii este enumerată și calitatea prestației, numai că mai departe în textele de lege nu se vorbește e calitatea prestației, ci se face precizarea că la încadrări egale indiferent de structura în care se activează retribuția e aceeași.


Sigur, la noi nu s-a pus problema să facem diferențieri salariale în funcție de locul unde se desfășoară activitatea. Eu am mers pe spiritul legi și am considerat că în stabilirea salariilor trebuie să se țină cont și de calitatea prestației. Nu am procedat la diminuarea salariului ca sancțiune, ci pur și simplu în proiect se stabilesc salariile. Am fi putut să le stabilim ținând cont de evaluarea activității din 2017. La această evaluare un număr de angajați destul de mic au luat calificativul bine. Se pare că toți acești oameni pretind că prestează o activitate la superlativ”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Primarul Nicolae Robu a explicat că a cerut retragerea proiectului de pe ordinea de zi pentru ca Serviciul juridic să ceară un punct de vedere de la Ministerul Muncii, care să spună dacă salariile pot fi diminuate și cum.

Mirela Toc (foto), una din funcționarele vizate de scăderile salariale a acuzat că este hărțuită la locul de muncă, fiind mutată la Relații cu publicul ilegal și fiind obligată să muncească fără pauză de masă. Toc a sesizat mai multe instanțe de judecată privind nereguli constate în activitatea primăriei. Aceasta a subliniat că salariile funcționarilor publice nu pot fi scăzute fără ca aceștia să fie cercetați disciplinar în prealabil. „Toate persoanele care nu sunt obediente sunt hărțuite și discriminate ca și mine”, a spus Toc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.