Elevi din Timișoara, primii la fizică la Olimpiada pe județ. Ce pregătire...

Elevi din Timișoara, primii la fizică la Olimpiada pe județ. Ce pregătire specială au făcut

0
DISTRIBUIȚI

La faza judeţeană a olimpiadei de fizică din acest an, au participat 188 de elevi din clasele VI-XII, cei mai mulţi din Timişoara, dintre care 60 de elevi au făcut o pregătire suplimentară la cursurile organizate de Centrul de Excelenţă al Universităţii de Vest, al cărui conducător este conf. dr. Paul Barvinschi.

Programul intitulat „Hai la olimpiadă” se derulează la Timişoara de doi ani şi urmăreşte o pregătire suplimentară a elevilor pentru olimpiadele de fizică, matematică şi informatică, cu profesori de şcoli gimnaziale, licee şi cadre universitare. Subiectele au fost unice pe ţară, câte unul pentru fiecare clasă, iar elevii care au urmat cursurile de la centru s-au dovedit a fi cel mai bine pregătiţi. Aceştia au obţinut 15 premii din cele 19 acordate, şi 12 din cele 33 de menţiuni. Elevii din clasa a VI-a au obţinut un premiu şi patru menţiuni, cei din clasa a VII-a şi-au adjudecat cele trei premii şi două menţiuni, iar pentru clasa a VIII-a s-a acordat premiul al III-lea şi două menţiuni.


Clasa a IX-a a beneficiat de premiile II şi III şi două menţiuni, iar la clasa a X-a, toate cele trei premii şi încă două menţiuni au fost obţinute de elevii de la Colegiul „C.D. Loga”, pregătiţi de prof. dr. Sandu Golcea.

Şi elevilor de clasa a XI-a li s-au acordat premiile I, II şi III iar la clasa a XII-a, singurul participant a obţinut premiul I. La faza naţională a olimpiadei vor participa 11 elevi, selectaţi în funcţie de media obţinută, dintre care opt s-au pregătit la Centrul de Excelenţă. Trei dintre aceştia sunt elevi ai liceului „Grigore Moisil”, trei la colegiul „C.D. Loga”, unul la liceul „W. Shakespeare” şi câte unul la şcolile generale nr. 24 şi nr. 16. Printre şcolile fruntaşe la numărul de premii obţinute în total, se numără liceul teoretic „Grigore Moisil”, cu opt premii şi cinci menţiuni, colegiul „C.D. Loga”, cu cinci premii şi 11 menţiuni, şcoala generală nr. 24, cu un premiu şi cinci menţiuni şi liceul german „N. Lenau”, cu un premiu şi cinci menţiuni. Alături de dr. Sandu Golcea, profesor la colegiul C.D. Loga,”, la pregătirea elevilor au mai participat profesorii Dan Gabriel, Valentina Udrescu şi Simona Ivaşcu de la liceul „Grigore Moisil”, Elena Wolf de la liceul „N.Lenau”, Viorel Berbecel şi Ioana Jeslea, profesori la şcoala generală nr. 16 şi şcoala generală nr. 24. Lecţii de pregătire au fost susţinute şi de lect. univ. Victor Ambruş şi Liliana Lighezan, şi de asist. univ. Gabriel Pascu.

Conducătorul centrului, dr. Paul Barvinschi, doreşte să aibă cât mai mulţi elevi la aceste cursuri. „Scopul acestei pregătiri suplimentare nu este numai acela de a obţine premii la olimpiade, ci şi de a-i ajuta pe elevi să descopere că fizica este o materie frumoasă, dacă eşti interesat să-i descoperi tainele” spune dr. Paul Barvinschi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.