Consilierul local Luminița Țundrea despre atitudinea de victimizare a primarului Robu: „E...

Consilierul local Luminița Țundrea despre atitudinea de victimizare a primarului Robu: „E folosită în mod frecvent de femei”. Ce spune despre încălcarea legilor în CL Timișoara VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

Luminița Țundrea, consilier local PSD, acuză modul în care primarul Nicolae Robu evită să-și asume responsabilitatea în legătură cu problemele care apar cu frecvență îngrijorătoare în oraș. Atitudinea edilului șef al Timișoarei, care dă vina pe principalul adversar politic atunci când lucrurile nu ies în favoarea sa, e comparată de Țundrea ca cea a persoanelor de sex feminin care se victimizează.

„A venit timpul să ne maturizăm politic… Din punct de vedere psihologic atitudinea de victimizare e una dintre tehnicile de manipulare în masă care se folosește în mod frecvent de femei, spun psihologii. Dar văd că funcționează bine și în cazul bărbaților. Cred că intuitiv se folosește de ea… «Uite ce mi-au făcut răii și urâții, m-au sabotat», primul lucru e că naște compasiune, «vai săracul!» (…) Această tehnică chiar funcționează până într-un punct, cred însă că noi timișorenii merităm mult mai mult decât atât, merităm lideri care să-și asume răspunderea și pentru lucrurile care nu merg. Nu e imposibil să greșești, dar e foarte important să-ți asumi greșelile pe care le faci. Eu personal aș alege să nu mă victimizez, ci să-mi asum răspunderea chiar dacă nu le-am făcut eu personal. Un lider își asumă greșelile subordonaților”, a spus Luminița Țundrea în emisiunea PRESSALERT LIVE.

Consilierul PSD subliniază că legea se încalcă în continuare fără nicio jenă în Consiliul Local Timișoara.


„Problema e că oamenii imită, într-o comunitate imită ce face liderul, căutăm modele și le găsim în vârful ierarhiei care ne conduce. Prima misiune a unui politician, dincolo de o gestiunea integră și judicioasă a resurselor, e de a fi el un model pentru cei pe care vrea să-i conducă… Noi ca timișoreni suntem un grup de oameni care avem ceva ce puțini au, o gândire liberă și o libertate de expresie. Timișoara a fost dintotdeauna bastionul democrației și vârful de lance în toate inițiativele care au deschis România către Europa și țările civilizate. Din păcate acest lucru și modul în care e gestionată activitatea în Primărie încalcă legea. Eu am fost șocată prima dată când am venit în Consiliul Local că se nesocoteau cele mai simple și banale reguli în cadrul plenului. Lista de proiecte, de hotărâri CL care trebuiau trimise spre analiză și studiu cu numărul de zile prevăzut de lege înaintea plenului. Întotdeauna pe ordinea de zi cu o oră înaintea plenului mai veneau proiecte. Lucrul acesta s-a justificat că erau urgente. Noi consilierii PSD am dat dovadă de îngăduință, ținând cont că era vorba de comunitatea noastră. Pe lângă că se nesocotește termenul legal eu spun că e un lucru mult mai grav. E lipsa de respect pentru actul legislativ, pentru oamenii care-l fac și pentru timișoreni. Acesta mi se pare cel mai grav lucru”, a punctat Luminița Țundrea. Printre propunerile care au surprins consilierii locali se numără și noul festival de magie.

Întrebată de ce grupul politic pe care-l reprezintă nu sancționează abaterile, consiliera susține că aleșii locali PSD au fost destul de combativi: „Eu însămi am redactat o contestație către prefectul județului Timiș în acest sens… Opoziția va fi foarte fermă. Noi suntem destul de tranșanți”.

2 COMENTARII

  1. Dna Tundrea greseste de doua ori:
    1. Aceasta tehnica a victimizarii nu este specifica sexului feminin ci persoanelor imature.
    2. Sa nu faca discriminare pe aspecte de sex pentru ca atunci un asemenea comentator devine mai periculos decit cel comentat.
    Cit despre PSD cred ca dna Tundrea se inseala. Consilierii PSD nu sint mai breji ca cei PNL sau alte categorii. Toti au acelasi handicap.”lasa-ma sa te las”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.