Campioana olimpică Constantina ”Pușa” Diță vine la maratonul organizat de Universitatea de...

Campioana olimpică Constantina ”Pușa” Diță vine la maratonul organizat de Universitatea de Vest din Timișoara: ”E proba mea de suflet”

0
DISTRIBUIȚI
Constantina Diță

Universitatea de Vest și-a atras una dintre cele mai importante personalități din atletismul românesc pentru promovarea primei ediții a Liberty Marathon. Medaliata cu aur a maratonului de la JO din 2008, Constantina ”Pușa” Diță a venit în Banat pentru a-i motiva pe timișoreni să participe în competițiile de alergare, chiar și pentru simpla plăcere de a face sport.

UVT anunță că e prima universitate din țară care va organiza un maraton, adică o competiție care conține cursa clasică de 42 de kilometri. ”Am propus organizarea acestui maraton în premieră pentru o universitate în țară. Ne dorim un eveniment masificat – să spun așa – și de mare calitate. Participarea la un maraton necesită mult efort… Îl vrem cu premii, să aducem mult dinamism, multă lume în cadrul evenimentului. Va fi multă bună dispoziție și vrem să atragem mulți tineri către sportul de masă, de la copii până la cea mai înaintată vârstă. Vrem să devină un eveniment de marcă in 2021. Nu e doar un maraton al încrâncenării, dorinței de victorie, ci și al vizitării orașului. De aceea e organizat într-o lună în care Timișoara e verde…”, a declarat Marile Pirtea, rectorul Univ.


de Vest.

Liberty Marathon va avea loc pe 2 iunie și are două categorii: Competitive (cronometrate), în cadrul cărora se află cursa Liberty Marathon (premiu 2.500 lei pentru câștigăror), cu lungimea clasică maratoanelor, de 42 de kilometri, care trebuie parcurși în șase ore, Semimaratonul (1.500 lei), cu lungimea de 21 de km, și crosul (8,4 km, 1.000 lei); și Non-competitive (necronometrate) pentru familii și copii. Înscrierile se pot face la adresa: libertymarathon.uvt.ro. Cursa începe din fața Universității de Vest din Timișoara și are un traseu stabilit prin zona centrală a orașului. Există și o probă de 4,2 km, adică o singură buclă, maratonul fiind de zece ori această buclă. Toți participanții care vor termina proba family vor primi medali și vor avea asigurată alimentația. Peste 30.000 de lei e valoarea totală a premiilor.

Constantina Diță: ”Probabil o să alerg și eu”

Constantina Diță, campioana olimpică a probei de maraton de la Beijing 2008, a fost prezentă la Timișoara pentru a promova evenimentul. ”Mă bucur să mă aflu in Timișoara …E proba mea de suflet, sper ca acest eveniment să crească de la an la an. Nu numai sportivii de performanță și spectatorii se bucură. E un traseu foarte frumos, cu multe clădiri vechi, vom avea și participanți din străinătate. Vor avea ce vizita în Timișoara. Eu cred în acest proiect, e unul foarte frumos. Și UVT e singura universitate din țară care organizează nn asemenea eveniment”, a spus marea atletă.

”Fiind organizat de Universitatea de Vest studenții au mai multă șansă să facă mișcare. Nu o fac doar de performanță ci pentru o viață organizată”, a precizat ”Pușa” Diță.

Sportiva stabilită la Boulder, în statul american Colorado, e în continuare foarte activă și ar putea participa la unele dintre probele mai scurte ale concursului din Capitala Banatului. ”Probabil o să alerg și eu, nu știu încă în care probă, eu alerg de obicei în cele lungi… Eu mai alerg pentru cauze, cum e cursa mea de la București… M-a bătut gândul să particip la J.O. pentru că aș fi fost cea mai în vârstă, dar nu se pune problema să vin în față. Trebuie să muncești foarte mult”, a conchis Constantina Diță.

La prima ediție a Liberty Marathon sunt așteptați circa 1.000 de participanți, dar și numeroși spectatori care să participe de pe margine la evenimente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.