Momentul în care va fi deschis circulației lotul 4 al autostrăzii A1...

Momentul în care va fi deschis circulației lotul 4 al autostrăzii A1 Lugoj – Deva. Vezi stadiul lucrărilor FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Șansele ca șoferii să poată circula pe lotul 4 al autostrăzii A1 Lugoj – Deva în acest an sunt mici. Cel puțin asta susțin reprezentanții Asociației Pro Infrastructura, care au realizat și un fotoreportaj pe șantier, precizând însă că lucrările continuă într-un ritm bun. De altfel, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara anunța că pe acest șantier au fost mobilizați aproape 600 de muncitori și circa 170 de utilaje.

“Constructorul de pe lotul 4 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva (Spedition UMB) continuă lucrările într-un ritm bun în zonele critice rămase pe șantier. În sfârșit s-a început relocarea stâlpilor LEA la viaductul și debleul Brănișca (aceste relocări au întârziat execuția drumului în această zonă). În dreptul carierei de piatră de la Bretea Mureșană zidul de sprijin este aproape gata și se continuă lucrul la rigole și la colectoarele de apă. În punctul cel mai „fierbinte” al tronsonului, la dealul cu lilieci, cele două viaducte avansează bine, la fel și săpăturile în versant. Nodul Șoimuș începe să prindă formă, structurile intrând în fazele finale de construcție”, a transmis Asociația Pro Infrastructură.

Cu toate acestea, reprezentanții ONG-ului care urmărește derularea proiectelor de infrastructură spun că mai este foarte mult de muncă la lotul 4 Lugoj – Deva, motiv pentru care nu cred că va fi deschis circulației în acest an.

“Proiectul a atins un stadiu de execuție de aproximativ 74% și ne apropiem de momentul critic: punerea în operă a soluției de consolidare în dealul liliecilor. Este în continuare foarte mult de muncă, iar previziunile noastre realiste arată că nu vom putea circula pe acest lot în 2018, în ciuda promisiunilor ultra-optimiste ale autorităților și ale multor entuziaști care urmăresc acest domeniu”, a conchis Asociația Pro Infrastructură.

Cei 22 de kilometri ai lotului patru al autostrăzii Lugoj-Deva trebuiau finalizați în mai 2016, costul lucrărilor fiind estimat la aproape 420 milioane de lei, fără TVA.


Lucrările pe cele trei loturi ale autostrăzii din vestul țării au început în 2013 și 2014. În total, autostrada Lugoj-Deva va avea în jur de 100 de kilometri.

Foto: Asociația Pro Infrastructură

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.