Rezultate slabe la simularea Evaluării Naționale, în Timiș: doar 46% dintre elevii...

Rezultate slabe la simularea Evaluării Naționale, în Timiș: doar 46% dintre elevii de clasa a VIII-a au obținut note peste 5

0
DISTRIBUIȚI

evaluarea nationala

Elevii de clasa a VIII-a din județul Timiș au obținut rezultate dezastruoase la simularea Evaluării Naționale, la fel ca-n anii precedenți. Inspectoratul Școlar Timiș a anunțat, astăzi, că doar 46% dintre candidați au avut o medie mai mare de 5.

Astfel, la simularea Evaluării Naționale s-au prezentat din județul nostru 4.783 de candidați, dintre care 2.185 au obținut note mai mari de 5.


Niciunul dintre elevi nu a avut media 10 pe linie și doar 127 au obținut o medie mai mare de 9.

Cel mai bine s-au descurcat elevii la proba scrisă la Limba Maternă, unde “promovabilitatea” la simulare a fost de 93%. La proba scrisă la Limba Română, 62% dintre candidați au avut medii mai mari de 5, iar Matematica, la fel ca-n anii precedenți, le-a dat cele mai mari bătăi de cap celor înscriși la simulare, “promovabilitatea” fiind de doar 33%.

Notele obținute la simularea Evaluării Naționale pentru elevii de clasa a VIII-a nu se contestă și nu se trec în catalog. “Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați. În același timp, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare. Precizăm că obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie”, transmite Ministerul Educației.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.