Ciocnirea dintre ACS Poli și Gaz Metan s-a încheiat nedecis după un...

Ciocnirea dintre ACS Poli și Gaz Metan s-a încheiat nedecis după un final palpitant. George Găman le-a refuzat timișorenilor un penalty clar

0
DISTRIBUIȚI
Alex Ciucur o ține în ”viață” pe ACS Poli. Foto: Virgil Simonescu

ACS Poli a avut parte în a doua zi de Paști de un duel dificil pe terenul lui Gaz Metan. După o repriză fadă jocul s-a animat iar gazdele au deschis scorul în minutul 83. Nu s-au bucurat însă nici cinci minute de reușita izbăvitoare. Alex Ciucur a egalat pentru bănățeni și s-a încheiat 1-1, rezultat mai favorabil formației pregătite de Leo Grozavu.

Încrâncenarea sau teama a fost cuvântul de ordine în prima repriză pentru cele două formații amenințate cu B-ul. Practic, 45 de minute s-au scurs fără nicio ocazie notabilă. În mod evident egalul convenea mai mult oaspeților, care au și amenințat primii prin ex-gazistul Munteanu. Dar mijlocașul s-a împiedicat în minutul 18, când a scăpat pe o contră, dar a fost ajuns din urmă de Bușu. Pe finalul reprizei doar Rondon a avut câteva tentative la poarta cealaltă.

Penalty neacordat și două goluri pe final

Partea a doua a început tot cu Alex Munteanu în prim plan, dar mijlocașul a șutat pe lângă, din poziție bună, centrală, talonat fiind de același Bușu (min. 47). Gazul a avut și ea replică. Șase minute mai târziu Mario Rondon irosește o șansă importantă, nereușind să-l învingă pe Straton din careu, dintr-o poziție laterală ce-i drept. Minutul 59 aduce intrarea neregulamentară a lui Sârghi asupra lui Oliva în careul ardelean, dar arbitrul George Găman dictează corner. Lovitura de la colț a adus doar un cap trimis de Cânu pe lângă buturile lui Greab. După aceste atacuri ale timișorenilor Cristian Pustai, aflat la meciul 300 ca antrenor în elită, a efectuat toate mutările.


În replică, Leo Grozavu a surprins (din nou), schimbându-l pe destul de prezentul Oliva cu Țigănașu, jucător abia revenit din covalescență.

Cu opt minute înainte de final ACS Poli beneficiază de o lovitură liberă periculoasă, dar execuția lui Vașvari, chiar cel faultat de Manole, se duce în transversală. La faza următoare Artean, coborât din nou în centrul defensivei, aparent neinspirat, pierde duelul cu Rondon și acesta îl servește pe Diogo Rosado, care nu are cum să rateze din câțiva metri: 1-0 pentru Mediaș. Finalul nu avea cum să nu fie încins. Dar Roman (86) irosește mai întâi și el o ocazie mare., apoi un minut mai târziu calea spre gol e găsită de ”providențialul” Alex Ciucur, din assist-ul lui Bîrnoi. 1-1 final și nimic nu e clar în partea inferioară a clasamentului.

ACS Poli (16 pt.) păstrează un punct peste Mediaș în clasament și acum e la egalitate cu Concordia, al cărei golaveraj a fost afectat de Dinamo. Bănățenii riscă în schimb să rămână pe 11 după runda 4, dacă va exista o câștigătoare în duelul suferinței dintre Juventus și Sepsi.

Gaz Metan Mediaș: Greab – Crețu, Fytanidis, Sîrghi, Bușu – Cristea, Neagu (54 Diogo Rosado) – Gomes de Freitas, Ely Fernandes (54 Chamed), Tîrcoveanu (68 L. Manole) – Rondon Fernandez. Pe bancă: Pleșca – R. Romeo, S. Popovici, Pîrvulescu. Antrenor: Cristian Pustai.

ACS Poli Timișoara: Straton – Haruț, Melinte (75 Enescu), Cânu (cpt.), Oliva (71 Țigănașu) – Artean, Vașvari – Munteanu, Croitoru (57 Bîrnoi), Ciucur – Roman. Pe bancă: Smaranda – B. Străuț, Popovici, Zaluschi. Antrenor: Leo Grozavu.

164 de zile au trecut de la ultima victorie a bănățenilor în Liga I

UPDATE Leo Grozavu: ”Nu a vrut George să dea penalty”

Antrenorul lui ACS Poli s-a arătat dezamăgit per total de lipsa de determinare văzută în teren, în special în prima parte. Tehnicianul a comentat și faza din minutul 59, când George Găman nu a văzut un 11 metri clar comis de Sârghi. ”Sunt supărat pentru că e foarte greu să aduci lumea la stadion cu un astfel de fotbal. Eu înțeleg că e presiune, dar dacă nu putem duce ar trebui să ne lăsăm cu toți… A fost un joc urât, cu multe greșeli, fără inimă pe alocuri. Sigur am avut ocazii. Două milioane de români cred că au văzut penalty. Doar unul nu l-a văzut. Rea intenție? Reavoință? Nu a vrut George să dea penalty… O fază de copii și juniori…”, a declarat Leo Grozavu pentru Digisport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.